Визначено найкраще фото Львівщини в конкурсі «Вікі любить пам’ятки»

http://leopolis.news/post/13156/vyznacheno-naykrashche-foto-lvivshchyny-v-konkursi-viki-lyubyt-pamyatky/

19/12/2019

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Загалом учасники подали майже 32 тисячі світлин 11 тисяч пам’яток культури України. Участь у конкурсі взяли понад 330 авторів. Цього року Україна – перша у світі із 48 країн-учасниць за кількістю завантажених фото.

До топ-10 фотографій конкурсу, за оцінками журі, увійшли світлини пам’яток культури, розташованих у Чернігівській, Чернівецькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській областях, АР Крим та місті Києві. Ці фотографії представлять Україну на міжнародному етапі конкурсу.

Також у конкурсі визначають найкращі фотографії пам’яток нерухомої культурної спадщини за регіонами. «Найкращою світлиною Львівської області 2019» стало фото внутрішнього оздоблення церкви Блаженного Миколая Чарнецького та новомучеників УГКЦ (інша назва Костел святого Йосифа), розташованого в селі Підгірці, Бродівського району. Автором фотографії є Михайло Ременюк.

У списку пам’яток Львівської області є майже 4967 об’єктів, за вісім років конкурсу сфотографовано вже 4085 (82%) пам’яток. 2019 року конкурсанти завантажили 2991 світлину 1075 об’єктів. Цьогоріч за перемогу в номінації змагалися 54 автори.

Leopolis.news