logo
15/04
12/04
11/04
10/04
09/04
2 ...

У Львові відбудеться різдвяний фестиваль «BACH CONTEMPORARY»

01-01-2020 18:51327

У Львові відбудеться різдвяний фестиваль «BACH CONTEMPORARY»

Упродовж 2-8 січня 2020 року у Львівській національній філармонії відбудеться різдвяний фестиваль «BACH CONTEMPORARY».

 

 

Події фестивалю зруйнують Ваші стереотипи про музику Йоганна Себастьяна Баха та покажуть, наскільки вона, навіть через 300 років, є актуальною та цікавою, повідомляють організатори фестивалю.

У перекладі з англійської назва фестивалю звучить як «Бах сучасний». Сім концертів «BACH CONTEMPORARY» оздоблять Різдво вишуканою класикою, уривками, саундтреками із всесвітньовідомих мультфільмів та мюзиклів, епохальними музичними  джаз-, поп-, рок-хітами та колядками різних країн світу.

Ініціатором створення і проведення фестивалю є українська органістка Олена Мацелюх. У його подіях візьмуть участь справжні майстри своєї справи – музиканти-віртуози із України та Франції.

Зокрема, на концерті-відкритті (2 січня) звучатимуть композиції Й. С. Баха, якому й присвячений фестиваль. Виконавці доведуть, що музика видатного митця бароко навіть крізь століття залишається незрівняною й особливою. 4 січня на сцені Львівської національної філармонії відбудеться дві події: у першій гості зможуть познайомитися із бароковим інструментальним тандемом – органом і клавесином, а ввечері на слухачів очікуватимуть відомі різдвяні композиції та популярні номери із мюзиклів та мультфільмів.

Не менш цікавими будуть концерти наступного дня. Зокрема, концерт «Genius: Bach & Vivaldi» об’єднає найвідоміші композиції всесвітньовідомих композиторів, в атмосферу французького Різдва можна буде зануритись на події «Bonjour Noel», а драйвове оркестрове шоу «Симфорок» точно не залишить Вас байдужими.

Завершиться фестиваль 8 січня органною та фортепіанною музикою, за участі інструментів, які, без сумніву, можуть конкурувати із симфонічним оркестром!

Майже усі концерти «BACH CONTEMPORARY» супроводжуватимуть візуалізації: художниця-імпровізаторка Олена Куц із допомогою різних технік (графіка, живопис, піскова анімація) зображатиме образи та настрої композицій, що звучатимуть.

Детальна інформація про події та квитки на офіційному сайті Львівської філармонії.

Leopolis.news