Андрій Дроздовський: В успішній роботі є два важливих фактори – активні мешканці та депутати, які шукають можливості

http://leopolis.news/post/13378/andriy-drozdovskyy-v-uspishniy-roboti-e-dva-vajlyvyh-faktory--aktyvni-meshkanci-ta-deputaty-yaki-shukayut-mojlyvosti

23/12/2019

Які проекти вважаєте найбільш важливими з реалізованих у 2019-му році?

Безумовно, найбільше ресурсів зосереджено на будівництві школи. З членами комісії фінансів, розвитку підприємництва та планування бюджету Брюховицької селищної ми безпосередньо приймаємо участь у плануванні фінансування, яке максимально спроможна виділити селищна рада на школу. Серед депутатів також створена спеціальна комісія з будівництва школи, завданням якої є моніторинг виконання підрядником робіт. Зокрема, до мого інспектування належало водовідведення та каналізування. Цього року у школі вже завершується роботи по водовідведенню та будівництву каналізаційних мереж, тож можу сказати, що роботи наразі виконуються за графіком. Якщо у 2020-му році вдасться залучити на будівництво потрібних 60 млн. грн., то відкриття школи стане можливим у вересні наступного року. Левову частку фінансування за 2019 р. вдалося залучити завдяки Івану Собку, депутату Львівської обласної ради і заступника голови Львівської облдержадміністрації, та Богдані Зубрицькій, депутату міської ради Львова. Тільки за подальшої спільної роботи представників Брюхович на всіх рівнях можливе дотримання графіку по виконанню робіт по школі.

Разом з іншими депутатами селищної ради, зокрема, Ігорем Шипаком, підтримую діяльність брюховицького футбольного клубу «Легінь», який заснований ще у 1973 р. Останні кілька років роботи дали найкращий можливий, як на мене результат, - залучення спонсорів клубу на постійній основі, та талановитого  тренера, «карпатівця» Михайла Дячука-Ставицького, дозволило нам завоювати третє місце у Другій Лізі Львівської області. І таким чином в наступному році клуб виступатиме вже у Першій Лізі. Це чудовий результат, враховуючи, що ще зовсім недавно клуб починав своє відродження із футзалу.

Що скажете про роботу депутатського корпусу? Оцініть роботу за 4 роки і за 2019-ий, зокрема. За 4 роки в Брюховичах зроблено багато. Що, на вашу думку, сприяє успішному виконанню роботи і поставлених завдань?

Я був депутатом минулої каденції, тому маю, з чим порівняти. В успішній роботі є два важливих фактори, як на мене, – це активні мешканці, зокрема, депутати, які шукають можливості для реалізації важливих для селища ідей, та підтримка зі сторони місцевої влади. Адже наступним етапом після підготовки будь-якого проекту є готовність селищної ради виділити на це кошти. Дуже яскравий приклад такої співпраці – участь Брюхович у Конкурсі місцевих ініціатив Львівської обласної ради. Якщо проект тільки подається на конкурс – це означає, що селищна рада, у разі виграшу, зобов’язується співфінансувати його реалізацію разом з Львівською обласною радою. Такі умови Конкурсу. Цього року подано з Брюхович 16 мікропроектів.

Робота на своєму окрузі. 

Дороги та вуличне освітлення – це актуальні питання на нашому окрузі. З важливого – проведено капітальний ремонт вулиці Озерної, на якій викладалася бруківка, проведення вуличного освітлення на окрузі. Із важливого, запланованого, на наступний рік, – ремонт вулиці Польової.

Маркіян ВОЙТОВИЧ, для Leopolis.news