logo
18/04
17/04
16/04
2 ...

За фактом взяття в полон 8 українських вояків на Донбасі відкрили провадження

23-05-2019 21:151332

За фактом взяття в полон 8 українських вояків на Донбасі відкрили провадження

До Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено відомості щодо взяття в полон українських військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил на окупованій території Донбасу.

Про це написала у Facebook Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

«Уточнюємо інформацію щодо місцезнаходження восьми українських військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил, які 22 травня потрапили на тимчасово-окуповану територію в районі населеного пункту Новотроїцьке. Відповідні відомості внесено до ЄРДР за фактом вчинення кримінального правопорушення за ст.146 ч.2 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини — ред.) КК України», – написала омбудсмен.

З її слів, з метою з’ясування усіх обставин події та заходів, які здійснюються для звільнення військовослужбовців, офіс омбудсмена звернувся до Начальника Головного управління Військової служби правопорядку ЗСУ Ігоря Криштуна та до Об’єднаного центру з координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб, заручників та встановлення місцезнаходження безвісти зниклих в районі проведення ООС.

Як повідомляв УНН, за попередньою інформацією, цього тижня вісім військовослужбовців Збройних сил України зі складу Об’єднаних сил, у районі Новотроїцького на Донбасі на вантажівці відхилилися від визначеного маршруту і потрапили на тимчасово-окуповану територію, де були затримані бойовиками.

Міністерство оборони України з’ясовує обставини, за яких восьмеро військовослужбовців опинились у полоні бойовиків на тимчасово окупованій території Донбасу.

Leopolis.news