logo
23/04
22/04
21/04
20/04
19/04
2 ...

Водію, який утікав та збив поліцейського у центрі Львова, світить 2 роки (ФОТО, ВІДЕО)

26-12-2019 11:562200

Водію, який утікав та збив поліцейського у центрі Львова, світить 2 роки (ФОТО, ВІДЕО)
Фото: зі сторінки Ігоря Зінкевича

25 грудня близько 23.10 на проспекті Свободи у Львові під час несення служби піший наряд Управління патрульної поліції Львівської області виявив автомобіль «БМВ-750», водій якого припаркував авто з порушенням Правил дорожнього руху.

 

 

 

На зауваження правоохоронців чоловік відреагував агресивно, погрожував співробітникам поліції та нецензурно висловлювався, інформує відділ комунікації поліції Львівської області. 

Після того, як водій відмовився виконати законну вимогу поліцейських та переставити свій автомобіль, було прийняте рішення про евакуацію транспортного засобу. Тоді зловмисник, рухаючись заднім ходом, втік з місця події, скоївши при цьому наїзд на одного з патрульних поліцейських та пошкодивши патрульний автомобіль «Тойота Пріус». У подальшому правоохоронця з тілесними ушкодженнями було доставлено в лікарню.

Правоохоронці наздогнали втікача на вулиці Кривоноса та затримали його. Особу зловмисника встановлено – ним виявився 33-річний мешканець міста Новояворівськ. Автомобіль вилучений та доставлений на арештмайданчик.
За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу) КК України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – до двох років позбавлення волі. 

Вирішується питання повідомлення чоловіку про підозру у скоєнні злочину, проводиться досудове розслідування. 

Фото, відео зі сторінки Ігоря Зінкевича

Як повідомляє патрульна поліція Львівщини, цей громадянин у своєму «послужному» списку порушень має шість випадків дрібного хуліганства, притягався за домашнє насильство, його позбавили батьківських прав, а 24 грудня Шевченківський районний суд міста Львова оштрафував його за керування в нетверезому стані та позбавив прав на рік.

Патрульні вже неодноразово з ним мали справу. У 2017 році оформляли на нього протокол за злісну непокору. Цього року, спочатку патрульні винесли постанову за порушень правил стоянки, а вже через кілька тижнів він на очах патрульних їхав на своєму автомобілі BMW смугою для громадського транспорту, а потім втікав ігноруючи вимоги про зупинку. Тоді його наздогнали і виявилося, що він в стані наркотичного сп’яніння.

Був штаф і за проїзд на червоне світло світлофора і за неправдивий виклик. При спілкуванні з патрульними чоловік постійно поводився агресивно.

Зовсім «свіжі» випадки сталися 25 грудня. Вчора зранку патрульні отримали виклик про те, що на вулиці Руданського автомобіль BMW здійснив зіткнення з автомобілем Renault Kangoo і поїхав з місця події. Зі слів потерпілої, водій після зіткнення помінявся місцями з пасажиром. Патрульні знайшли цей автомобіль по гарячих слідах і за кермом був пасажир, що підтвердили очевидці. Ним виявився згаданий громадянин. Він мав ознаки алкогольного сп’яніння. Результат перевірки 0,38 проміле. На чоловіка склали протокол за керування в нетверезому стані.

Leopolis.news