logo
19/04
18/04
2 ...

Українські Повітряні Сили цьогоріч налітали 10 тис. годин

29-12-2019 16:19549

Українські Повітряні Сили цьогоріч налітали 10 тис. годин
Фото: МОУ

Інтенсивність польотів авіації Повітряних Сил щороку зростає. І 2019-й не став винятком. Авіаційні підрозділи провели понад 1000 льотних змін із загальним нальотом більше 10 000 годин. Льотні зміни проходили як удень, так і вночі в різних метеоумовах.

Про це повідомляє офіційний сайт Міноборони.

Екіпажі тактичної та транспортної авіації вчилися виконувати завдання як самостійно, так і у складі пар, ланок, ескадрилей і груп тактичного призначення. Завдання – максимально ускладнені.

Основна увага у підготовці екіпажів приділялась питанням бойового застосування. Льотний склад виконав майже 9500 їх практичних видів: повітряні бої, перехоплення, бомбометання, тактичні й практичні стрільби по повітряних і наземних цілях, подолання системи ППО тощо.

Відбулися чотири льотно-методичні збори і кількадесят тактичних навчань. Таким високим показникам сприяла, зокрема, достатня кількість пального: цього року жодна авіабригада не відчула браку ПММ.

Крім того, сили і засоби авіації виконували завдання в інтересах підготовки інших видів. Загалом у 2019-му близько трьох десятків навчань проходили у взаємодії з Сухопутними військами, ВМС і Десантно-штурмовими військами. Це дозволило покращити взаємодію між штабами авіаційних бригад та підрозділів інших видів ЗСУ.

Триває робота з відновлення авіатехніки. Підрозділи регулярно отримують відновлену чи модернізовану техніку і озброєння, значна кількість якої раніше перебувала на зберіганні. До авіабригад після заводського ремонту надійшло понад два десятки повітряних суден. Наприклад, у листопаді та грудні авіатори отримали 4 винищувачі МіГ-29, що пройшли комплекс ремонтно-відновлювальних робіт на Львівському державному авіаційно-ремонтному заводі.

Активно нарощується і підготовка авіаційних кадрів. Значна кількість пілотів виконали залікові вправи й підвищили класну кваліфікацію. Також у війська прийшла достатньо підготовлена молодь. Усе завдяки триступеневій системі льотної підготовки курсантів, запровадженій у ХНУПС імені І. Кожедуба. На момент випуску з вишу молоді льотчики вже мають кваліфікацію «льотчик 3 класу», більше 200 годин нальоту, бойовий досвід пусків керованих ракет.

Після відновлення навичок на штатних офіцерських посадах в авіаційних бригадах, зможуть заступати на бойове чергування в системі ППО держави.

Окрім збільшення інтенсивності тренувань на вже знайомій техніці, військовослужбовці активно опановують нову. Зокрема кількадесят фахівців Повітряних Сил успішно завершили навчання з експлуатації і обслуговування турецьких оперативно-тактичних безпілотників Bayraktar TB2. У січні 2020-го на цих комплексах сплановано заходи бойової підготовки.

Leopolis.news