Цьогоріч ЗСУ підготували понад 26 тис. резервістів

http://leopolis.news/post/13675/cogorich-zsu-pidgotuvaly-ponad-26-tys-rezervistiv

29/12/2019

Про це розповів начальник відділу бойової підготовки Сухопутних військ – заступник начальника управління бойової підготовки Головного управління підготовки ЗСУ підполковник Владислав Пономарьов, повідомляє офіційний сайт Міноборони.

«Підготовка тероборони – це проведення навчальних зборів із військовослужбовцями оперативного резерву першої черги, військовозобов’язаними й резервістами другої черги. У ЗСУ є 25 бригад територіальної оборони, вони всі кадрові – в кожній є командир, начальник штабу і два заступники, які постійно знаходяться в строю», – зазначив офіцер.

За його словами, існує три види навчальних зборів тероборони: у складі частини – протягом 30 діб, з підготовки та перепідготовки на кваліфіковані спеціальності у навчальних центрах (індивідуальна підготовка) і перевірочні збори – терміном до 3 діб.

«Визначені бригади набирають собі людей та проводять з ними заходи протягом 30 діб – індивідуальна та колективна підготовки. Коли збори закінчуються, їх оцінює керівник навчання – як правило, це представник оперативного командування, командуючий оперативного командування. Після цього резервісти розпускаються», – додав Владислав Пономарьов.

Leopolis.news