logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Науковці ЛНМУ ім. Данила Галицького отримали грант Євросоюзу

03-01-2020 14:591043

Науковці ЛНМУ ім. Данила Галицького отримали грант Євросоюзу
Фото: ілюстративне

Команда науковців Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького отримали грант Євросоюзу для проведення наукових досліджень в галузі клітинної біології.

Про це повідомили у відділі промоції на комунікації навчального закладу.

«З 1 січня 2020 розпочалось виконання грантового проекту Європейської Комісії FET Open Horizon 2020 з акронімом NeutroCure. Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького співпрацюватиме у цьому напрямку разом із колегами з Німеччини, Сполученого Королівства, Іспанії та Франції», – йдеться в повідомленні.

Зазначено, що проєкт триватиме 5 років, із загальним бюджетом близько 3 млн євро, з яких 400 тис. євро буде профінансовано дослідження українських науковців. Проєкт спрямовано на створення молекул-ампліфікаторів реактивних сполук кисню у нейтрофільних гранулоцитах для боротьби із запальними та автоімунними захворюваннями. Для цього наукова команда ЛНМУ ім. Данила Галицького під керівництвом професора кафедри гістології, цитології та ембріології Ростислава Білого буде використовувати наявний досвід у дослідженні нейтрофільних позаклітинних пасток та створенні тваринних моделей.

Leopolis.news