logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

Суд зобов’язав ДБР розслідувати скандал із керівником слідства Львівщини Наталією Харченко

03-01-2020 15:101054

Суд зобов’язав ДБР розслідувати скандал із керівником слідства Львівщини Наталією Харченко
Фото: Віка Балицька

Личаківський районний суд зобов’язав Львівське територіальне управління ДБР невідкладно розпочати досудове розслідування по факту вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), керівником слідства Львівщини Наталією Марченко.



Про це повідомляє «Антикорупційний моніторинг Львівщини.

Як відомо, на початку грудня 2019 року мережу шокувала новина про те, що керівниця слідства Львівщини Наталія Харченко, під час наради із працівниками управління, надавала незаконні накази підлеглим – заборонила внесення відомостей в ЄРДР без її погодження. Такі вказівки, явно, свідчить про незаконні дії та перевищення службових повноважень, адже відповідно до ч. 1 ст. 214 Кримінального процесуального кодексу України слідчий невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви про вчинене кримінальне правопорушення, зобов'язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування. БЕЗ ПОГОДЖЕННЯ З КЕРІВНИЦТВОМ!!!

Після цього гучного скандалу львів’яни почали звертатись у ДБР про те, що їх заяви про вчинення кримінального правопорушення, які вони подавали у райвідділи, не були внесенні до ЄРДРу. Таким чином люди вимагали, аби проти Наталії Харченко розпочали досудове розслідування щодо перевищення службових обов’язків, коли вона давала таку незаконну вказівку. Втім Територіальне управління ДБР, у м. Львові, вочевидь ігнорує такі звернення, адже також не вносять заяви про вчинення кримінального правопорушення Наталією Харченко до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Однак після звернення до суду ДБР таки розслідуватиме незаконні вказівки Наталії Харченко. Таке рішення сьогодні, 3 січня, прийняв Личаківський районний суд. Феміда визнала бездіяльність органу досудового розслідування та зобов’язала Львівське ДБР внести відомості у ЄРДР про вчинення кримінального правопорушення керівником слідства Львівщини Наталією Харченко. Сподіваємось на об’єктивне досудове розслідування та продовжуємо стежити за цією ситуацією!

Додамо, що Наталію Харченко особисто призначив на цю посаду одіозний керівник Нацполіції Львівщини, колишній «беркутівець», Василь Віконський.

Leopolis.news