logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
22/03
2 ...

«Піккардійська Терція» презентувала рідкісну поліську колядку (АУДІО)

07-01-2020 13:33827

«Піккардійська Терція» презентувала  рідкісну поліську колядку (АУДІО)

Новою унікальною та магічною колядою «На Святий Вечір» вокальна формація «Піккардійська Терція» анонсує свій Різдвяний тур містами України «Казка на білих лапах»

«На Святий Вечір» - маловідома українська народна коляда. У репертуарі «Піккардійської Терції» вона могла появитися ще на початку 2000-их, коли колектив вперше почув її, будучи на гастролях у Канаді. Але творчий процес – непередбачуваний, відтак колядка чекала свого часу і тільки зараз «піккардійці» заколядували її. Аранжування створив Андрій Капраль, а запис було зроблено на львівській студії Virtuoso Records (звукорежисер - Богдан Нестор). 

Послухати колядку-новинку від «Терції» можна тут:

«Спершу я думав, що це гуцульська коляда, аж потім виявилося, що її коріння – на Поліссі, - розповідає учасник «Піккардійської Терції», заслужений артист України Андрій Капраль. – Тож у мене вийшла поліська колядка із гуцульськими ритмами (усміхається). «На Святий Вечір» має якийсь магічний вплив: ота монотонність, як у легендарному «Щедрику», отой наш особливий народний мелос! А яка історія! У маленькому тексті – великий зміст: в 10-ти куплетах розказано все: від народження до воскресіння Христа. І про колядників згадано та вдячних господарів, про українську родину. Ця колядка – дуже потужна, вона «працює» на наше коріння».

Наживо нову колядку у виконанні «Терції» «На Святий Вечір», а також десятки інших різдвяно-новорічних творів можна буде почути уже за лічені дні. 9-го січня з рідного міста «піккардійців» Львова, зі сцени Національного драматичного театру ім. М. Заньковецької, стартує Різдвяний тур «Казка на білих лапах», який охопить також Рівне (12 січня), Житомир (13 січня), Вінницю (14 січня), Дніпро (17 січня) та Київ (19 січня, Жовтневий палац). 

Унікальністю цієї концертної програми є те, що разом із «піккардійцями» співатимуть талановиті незрячі діти з усієї України. «Казка на білих лапах» - таку назву має альбом, створений спільно «Піккардійською Терцією» та незрячими дітьми зі Львова та Дніпра, з Рівного та Миколаєва, з Івано-Франківська та Тернополя… Автором музики до усіх пісень з цієї унікальної збірки виступив один із «піккардійців» - Ярослав Нудик. Запис альбому підтримав Український культурний фонд.  

Leopolis.news