logo
24/04
23/04
22/04
19/04
18/04
17/04
2 ...

У Самборі відкрили фотовиставку «Українці шляхами Христа»

06-01-2020 11:471245

У Самборі відкрили фотовиставку «Українці шляхами Христа»
Фото: Leopolis.news

Вчора з нагоди Різдва у приміщенні Самбірського товариства «Просвіта» відкрито фотовиставку «Українці шляхами Христа». Експозицію світлин на оглядини жителям міста представив Богдан Вовк – головний редактор газети «За вільну Україну плюс».

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

Чотири рази у складі груп паломників Богдан Вовк побував у Єрусалимі та інших місцях, де ступали ноги Ісуса Христа. На теренах Святої землі журналісту довелось зустрічатись з представниками різних церков, релігійними туристами. Вивчав життя і побут тутешніх мешканців, а відтак багато фотографував.

В результаті поїздок накопичив понад 15 тисяч світлин. А в Самборі Богдан Вовк представив більше шістдесяти тематичних, назвавши експозицію «Українці шляхами Христа». На окремих, зокрема, серед паломників на Святу землю можна побачити і самбірчан.

Благословив відкриття виставки та високо оцінив творчий доробок Богдана Вовка адміністратор греко-католицького собору Покрова Пресвятої Богородиці отець Володимир Коркуна.

За словами Богдана Вовка, виставка дає можливість умовно перенестись у той край, на цю землю, по якій ходив Ісус Христос. Зазначив, що започаткував поїздки паломників до Єрусалиму свого часу митрополит УГКЦ Андрей Шептицький, а потім їх продовжив його наступник Йосип Сліпий. Вони тривають і тепер.

Водночас Богдан Вовк презентував дві книжки «Українці шляхами Христа (фотоілюстрації українських паломників)», обсяг якої 312 сторінок тексту і світлин, та «Українець – громадянин Всесвіту». Вони стали своєрідним підсумком його поїздок на землю Батьківщини Ісуса та результатом творчої діяльності.

Нагадаємо, що перед тим персональна виставка Богдана Вовка «Українці шляхами Христа» експонувалась у Львові, Дрогобичі, Трускавці, Перемишлянах та інших містах області.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news