logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

На Львівщині затримали контрабандиста, який перевозив з Європи заборонені медпрепарати (ФОТО)

10-01-2020 19:14960

На Львівщині затримали контрабандиста, який перевозив з Європи заборонені медпрепарати (ФОТО)
Фото: СБУ

26-річний мешканець Львівщини намагався автівкою ввезти із Польщі до України таблетки, що містять у своєму складі прекурсор «псевдоефедрин».

Як повідомляє пресслужба прокуратури Львівської області, контрабандиста затримали у середу, 8 січня.

У прокуратурі зазначили, що до цього препарату встановлюються заходи контролю, а обіг таких пігулок є обмежений, оскільки вони віднесені до переліку наркотичних.

Понад 107 тисяч таблеток зловмисник переховував у конструктивних порожнинах легкового автомобіля.

Молодика затримано та повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення ч.2 ст.15, ч.3 ст.305 КК України (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

За вчинене фігуранту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з конфіскацією майна.

Згідно з повідомленням СБУ, контрабандою великих партій наркомістких речовин із Європи займалося ціле угруповання. Із незаконно завезених прекурсорів ділки виготовляли психотропи та збували їх в Україні.

 

«Щомісячний наркотрафік становив 300 тисяч заборонених пігулок. Синтез психотропів відбувався в нарколабораторіях у столичному регіоні, а також у Рівненській, Харківській та Дніпропетровській областях. Збували наркотики через один із месенджерів по всій території країни», – йдеться у повідомленні.

Leopolis.news