logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Сертифікація учителів цьогоріч розпочнеться зі ЗНО

11-01-2020 10:31623

Сертифікація учителів цьогоріч розпочнеться зі ЗНО
Фото: Укрінформ

Сертифікація учителів початкових класів у 2020 році відбуватиметься за новим порядком.

Зокрема, вже на першому етапі відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання вчителів, за результатами якого буде визначено тих вчителів, які будуть допущені до наступних етапів сертифікації, повідомляє Оsvita.ua.

Наступним етапом сертифікації стане самооцінювання учасниками власної педагогічної майстерності. Останнім етапом стане вивчення експертами практичного досвіду роботи учасників сертифікації.

У 2020 році сертифікацію зможуть пройти удвічі більше вчителів, ніж минулого року – до 2 тисяч педагогів.

За словами міністра освіти Ганни Новосад, досвід проведення пілотної сертифікації у минулому році дозволяє вдосконалювати її проведення.

«Минулого року ми ретельно стежили за першою пілотною сертифікацією. Ми надзвичайно вдячні всім вчителям, які взяли у ній участь – без нашого спільного досвіду ми не мали би даних, які сьогодні дозволяють нам вдосконалювати сертифікацію. Зокрема, на основі першого пілоту було прийнято рішення змінити порядок етапів і встановити відсіювання після кожного з них. Крім того, цьогоріч ми збільшили ліміт кількості учасників удвічі – тепер ще більше вчителів мають можливість отримати сертифікат, а з ним – доплату в 20% до зарплатні та зарахування атестації», – зазначила Ганна Новосад.

Leopolis.news