logo
19/04
18/04
17/04
2 ...

СБУ викрила зловмисників, які надсилали погрози Генконсульству Польщі у Львові (ФОТО)

13-01-2020 13:15619

СБУ викрила зловмисників, які надсилали погрози Генконсульству Польщі у Львові (ФОТО)

Зловмисники виробляли для замовників «Карти поляка» на основі підроблених документів і після викриття журналістами вирішили помститися їм, надіславши погрози Генконсульству Республіки Польща у Львові від їхнього імені.

Про це повідомили в управлінні Служби безпеки України у Львівській області.

Оперативники спецслужби встановили, що погрози здійснювали двоє львів’ян, які займаються протиправним виготовленням польських документів для громадян України. Вони оформлювали замовникам «Карту поляка» на підставі фальшивих довідок про участь українців у діяльності організацій польської національної меншини.

Після оприлюднення місцевими інформаційними агенціями матеріалів, які викривають незаконний механізм, зловмисники вирішили помститися журналісту. Вони зареєстрували електронну скриньку, з якої у Генконсульство та у польську громаду Львова почали надходити погрози нібито від імені автора журналістських розслідувань.

Під час обшуків, які провели в помешканні фігурантів справи, правоохоронці виявили ноутбук, мобільні телефони, банківські картки та понад 30 тисяч євро. У ноутбуці зловмисників співробітники СБУ виявили докази, що саме на ньому готували і надсилали лист від імені журналіста, з погрозами на адресу польського Генконсульства. На ПК зберігалися й нові листи з погрозами, зокрема безпосередньо консулу Республіки Польща у Львові.

Наразі тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх осіб, причетних до протиправної діяльності за ч. 2 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу України.

Фото: управління СБУ у Львівській області

Leopolis.news