logo
17/04
2 ...

Результати обшуків у Цабака

13-01-2020 15:107492

Результати обшуків у Цабака
Фото: zaxid.net

10 січня працівники ДБР провели слідчі дії та вилучення документів у приміщенні Галицької митниці, що за адресою вул. Костюшка, 1.

Обшуки проводилися згідно з рішенням Печерського районного суду Києва, повідомив керівник ГО «Авто Євро Сила» є Олег Ярошевич.

Як відомо, Печерський районний суд Києва своїм рішенням постановив надати дозвіл прокурорам групи прокурорів та слідчим слідчої групи Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Києві, на проведення обшуку в будівлі Галицької митниці Державної митної служби України за адресою вул. Костюшка, 1, Львів.

Обшук проводився у рамках кримінального провадження «з метою виявлення відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування та вилучення низки документів». Також було заплановано вилучити мобільні картки, карти пам’яті, мобільні телефони та цифрові носії інформації, які належать Цабаку Володимиру Ярославовичу.

У Автоєвросилі повідомили, що обшук проводили оперативні співробітники ГУ К СБУ, слідчі центрального апарату ДБР та прокурори ОГП.

«Це означає лише одне, що Київ не довіряє місцевим правоохоронцям. Обшуки проводили по місцях які належать батькам Цабака, зокрема у Брюховичах СБУ вилучила близько 270 тисяч доларів та 147 тисяч євро готівки. Також під час обшуків у квартирі було вилучено підроблені Цабаком документи про трудову діяльність останнього. В мобільному телефоні Цабака у WhatsApp та телеграмі є переписки про суми хабарів за посади і вказівки кого, куди призначити», – зазначив Олег Ярошевич.

Нагадаємо, громадські активісти намалювали схему призначень на новоствореній Галицькій митниці Держмитслужби. Відео із поясненням до схеми оприлюднено на сторінці Антикорупційного моніторингу Львівщини. Згідно з даними активістів частина митників були переведені зі старої Львівської митниці ДФС та мають найкращу репутацію. Вони є учасниками у гучних контрабандних схемах, є фігурантами кримінальних проваджень і мають дисциплінарні стягнення, які оскаржують в судах.

Як відомо, керівник новоствореної Галицької митниці, яка об'єднає Івано-Франківську, Львівську та Тернопільську області, львів'янин Володимир Цабак упродовж останніх трьох років їздив за кордон на найновіших Porsche та Mercedes, водночас у його декларації вказаний лише Volkswagen Passat.

Leopolis.news