Держаудитслужба підтвердила розтрату 7 млн грн на ДП «Львіввугілля»

http://leopolis.news/post/14306/derjaudytslujba-pidtverdyla-roztratu-7-mln-grn-na-dp-lvivvugillya

14/01/2020

Про це повідомляє Bihus.Info.

За зверненням юристів проєкту «Тисни» (Bihus.Info) Держаудитслужба провела аудит і підтвердила факти неефективного використання бюджетних коштів у сумі близько 7 млн грн на ДП «Львіввугілля». Висновок аудиту долучили до кримінального провадження за ознаками розтрати.

За результатами аудиту ДП «Львіввугілля», Західний офіс Держаудитслужби підтвердив неефективне використання бюджетних коштів у сумі близько 7 мільйонів гривень. Матеріали аудиту зі встановленими порушеннями направлено до Національної поліції та долучено до кримінального провадження за ч.ч. 1, 2, 5 ст. 191 (Розтрата) та ч. 3 ст. 209 (Легалізація коштів отриманих злочинним шляхом).

Про це відповіді у листі Західного офісу Держаудитслужби.

Нагадаємо, минулого року журналісти видання «Наші гроші. Львів» з’ясували, що держпідприємство «Львіввугілля», попри збитки і проблеми з виплатою заробітної плати, замовляло послуги з перевезення керівництва персональними автомобілями на суму 6 539 258 гривень.

Цю інформацію юристи «Тисни» (Bihus.Info) направили в Західний офіс Держаудитслужби, яка провела аудит ДП «Львіввугілля». За результатами аудиту неефективне використання коштів підтвердилось і матеріали направлено до Поліції. Подібні злочини караються позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Leopolis.news