logo
18/04
17/04
16/04
2 ...

У Білорусі розглядають Україну як альтернативного постачальника нафти

14-01-2020 19:07621

У Білорусі розглядають Україну як альтернативного постачальника нафти
Фото: ukrinform.ua

Уряд Білорусі продовжує відпрацьовувати схему альтернативних поставок нафти, вивчаючи варіанти крім Росії, в тому числі і Україну.

Про це заявив у вівторок перший віцепрем'єр республіки Дмитро Крутой за підсумками наради у президента країни, передає УНН із посиланням на БЕЛТА.

«Ми розіслали відповідні комерційні пропозиції. Всі комерційні служби наших заводів, Білоруської нафтової компанії знаходяться на переговорах практично в щоденному режимі. Думаю, тут ми теж скоро отримаємо альтернативні варіанти поставки конкретної нафти, Всі можливі країни: і Україна, і Польща, і країни Балтії, і Казахстан, Азербайджан. Ми зараз зайнялися цим питанням», - сказав Крутой.

За його словами, в переговорах з Росією, в той же час, нових нюансів на сьогоднішній день немає.

«Ми як і раніше дотримуємося позиції, що в умовах реалізації податкового маневру і щорічного збільшення вартості нафти для Білорусі за рахунок зменшення мита платити премію російським нафтовим компаніям в тому розмірі, в якому ми домовлялися це робити в 2011 році, сьогодні немає ніякого сенсу. Це просто економічно недоцільно», - підкреслив Дмитро Крутий.

Leopolis.news