logo
18/03
17/03
16/03
15/03
14/03
13/03
12/03
2 ...

Львівська філармонія проведе фестиваль до дня народження Моцарта

15-01-2020 16:13627

Львівська філармонія проведе фестиваль до дня народження Моцарта

Композитор Вольфґанґ Амадей Моцарт народився в січні, тож Львівська національна філармонія відзначить цю подію фестивалем.

 

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Зазначено, що фестиваль, який триватиме протягом 23-26 січня, стане нагодою ще ближче пізнати багатогранну творчість майстра. П’ять подій фестивалю представлять різні грані музики віденського класика.

Розпочне фестиваль подія «Три Моцарти» (23 січня), у якій можна буде почути музичні композиції дідуся Леопольда (батька славетного Моцарта), Вольфґанґа Амадея та Франца Ксавера, якого ще називають «львівським Моцартом», адже син всесвітньовідомого генія близько 30-ти років жив саме у Львові.

Віртуозні й не менш відомі симфонічні твори, серед яких увертюри до опер «Весілля Фіґаро», «Дон Жуан», симфонії та концерти для сольних інструментів з оркестром, прозвучать у подіях «Sinfonia Concertante» (24 січня) та «Brilliant Mozart» (26 січня). Вони відбудуться за участі міжнародного складу солістів та двох колективів філармонії – камерного оркестру «Віртуози Львова» та Академічного симфонічного оркестру відповідно.

Найкращі оперні уривки очікують на гостей 25 січня у концертній програмі «OperaMozartGala». Також у межах фестивалю «Mozart BirthDay» розпочнеться ще один масштабний проєкт, ініційований Львівською філармонією та Центром музичного розвитку «Tempo» – цикл сімейних концертів «Family concerts». Першим з них стане Музичний експрес «MozartKids».

Leopolis.news