На Золочівщині громадські активісти реалізовують проєкт нового туристичного маршруту (ФОТО)

http://leopolis.news/post/14453/na-zolochivshchyni-gromadski-aktyvisty-realizovuyut-proekt-novogo-turystychnogo-marshrutu-foto

16/01/2020

За своєю сутністю новий туристичний маршрут, як визначено проєктом, буде християнсько-патріотичний та історично-краєзнавчий, а його протяжність становитиме майже 12 кілометрів. Уздовж маршруту є багато різноманітних природних та рукотворних об’єктів, що можуть бути цікавими для мандрівників усіх вікових категорій.

Мандруючи туристичним маршрутом «Стежками Героїв села Вороняки», туристи матимуть нагоду ознайомитися з історією села, його святинями, зокрема пройтися Хресною дорогою, яку облаштували й ознакували селяни під орудою настоятеля місцевої релігійної громади отця Михайла Смолінського, та побувати у величному сільському храмі на честь жінок-мироносець. До речі, Хресна дорога пролягає із нижньої частини села у верхню, звідкіля відкриваються мальовничі краєвиди на місто Золочів та його околиці.

Також на маршруті є пам’ятні знаки на місцях загибелі місцевих вояків УПА та залишки руїн повстанських криївок. Серед природних об’єктів, що трапляються уздовж маршруту, – джерела, ставок, луки та лісостани в південних околицях села Вороняки.

Кінцевим пунктом нового туристичного маршруту визначено урочище Желяско, на лісовій ділянці якого сільські активісти встановили декілька пам’яток християнського та національного характеру й облаштували рекреаційну зону. Тут періодично відбуваються урочистості з нагоди відзначення християнських та національних свят, в яких беруть участь мешканці села та гості із сусідніх поселень.

На сьогодні на шляху нового туристичного маршруту ще не проведено маркування. Проте фахівці з туризму НПП «Північне Поділля» допомогли сільським ентузіастам записати GPS-трек маршруту, який будь-хто з туристів може завантажити на власний ґаджет з інтернет-мережі за посиланням і самостійно здійснити мандрівку за маршрутом.

Фото автора

Михайло ШИШКА, журналіст, спеціально для Leopolis.news