logo
16/04
15/04
14/04
13/04
12/04
2 ...

Директорові «Галсільлісу» і його підлеглому обрали запобіжний захід

16-01-2020 12:21845

Директорові «Галсільлісу» і його підлеглому обрали запобіжний захід
Фото: ілюстративне

Керівникові ОКС ЛГП «Галсільліс» та директору Яворівського ДЛГП «Галсільліс» суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Про це повідомляють в управлінні СБУ у Львівській області.

Нагадаємо, керівництво обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Галсільліс» викрили на організації незаконного продажу деревини та системному отриманні неправомірної вигоди.

«За результатами досудового розслідування, директора ОКС ЛГП «Галсільліс» Мельника В.М. і його безпосереднього підлеглого директора Яворівського ДЛГП «Галсільліс» Суховича Р.Я. затримано в порядку ст. 208 КПК України та оголошено підозру у вчиненні злочинів відповідальність за які передбачено ч. 3 ст. 368(Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди), ч. 1 ст. 369 (Давання хабара) Кримінального кодексу України», – йдеться в повідомленні управління СБУ. 

Зазначено, що обом фігурантам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у Львівському слідчому ізоляторі з альтернативою внесення застави для Мельника В.М у розмірі 1 051 000 грн та для Суховича Р.Я у розмірі 168 160 грн.

Оперативники СБУ встановили, що посадовці зобов’язали керівників дочірніх лісгоспів незаконно отримувати кошти від продажу лісу, в тому числі необлікованого. Підлеглі сплачували щомісячну «данину» керівництву з кожного реалізованого кубометра деревини. Крім того, для нелегального збуту деревини до звітної документації підприємств вносили недостовірні відомості про кількість заготовленої та реалізованої продукції, її різновиди та санітарний стан.

Зловмисники також створювали штучний дефіцит деревини для завищення її вартості, а різницю, не відображену в офіційній документації, привласнювали. За попередніми даними, протягом 2019 року лише організатор оборудки отримав від підпорядкованих йому керівників лісгоспів неправомірну вигоду на суму понад 5 мільйонів гривень.

Leopolis.news