logo
23/04
22/04
21/04
19/04
17/04
16/04
2 ...

Арахамія: Законопроєкт про децентралізацію доопрацюють

16-01-2020 14:11920

Арахамія: Законопроєкт про децентралізацію доопрацюють
Фото: korrespondent.net

Керівництво «Слуги народу» спільно з президентом та іншими фракціями вирішили зняти з розгляду Верховної Ради законопроєкт про децентралізацію влади і доопрацювати його, враховуючи пропозицій опозиції.

Про це заявив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія в кулуарах парламенту, повідомляє «Українська правда», посилаючись на «Інтерфакс-Україна».

 

«Ми спілкувалися з нашими колегами в залі і у них є зауваження з приводу повноважень префектів. Тому ми вирішили зараз це питання зняти з розгляду і доопрацювати його разом з колегами з інших фракцій для того, щоб знайти компромісну позицію, в тому числі, попрацювати з Асоціацією міст України, знайти компромісну ситуацію і після того виносити законопроєкт в зал», – розповів Арахамія.

За його словами, таке рішення ухвалили після переговорів з главами парламентських фракцій і груп, а також консультацій з президентом Володимиром Зеленським.

Відповідний законопроєкт №2598 «Про внесення змін до Конституції України (про децентралізацію влади)» повинні ухвалити 300 голосами. Зараз до складу фракції «Слуга народу» входять 247 нардепів.

Нагадаємо, понад півсотні лідерів місцевого самоврядування та експертів удруге зробили заяву, в якій описали загрози, що їх містить проєкт президентських змін до Конституції щодо децентралізації, і закликали народних депутатів не голосувати за них.

Leopolis.news