logo
18/03
17/03
16/03
15/03
14/03
2 ...

Гончарук подав у відставку

17-01-2020 10:21724

Гончарук подав у відставку

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук, який опинився у центрі скандалу через злив розмов у Кабміні, написав заяву про відставку.

Про своє рішення Гончарук повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Я прийшов на посаду – виконувати програму президента. Він є для мене взірцем відвертості та порядності. Проте, щоб забрати будь-які сумніви нашої поваги та довіри до президента, я написав заяву про відставку та передав її президенту з правом внесення в парламент.

Він – людина, якій українці висловили безпрецедентну довіру. І він має повне право оцінювати ефективність кожного члена своєї команди, що змінює країну», – написав Гончарук.

Гончарук також перерахував усі досягнення за останні 4 місяці та відзначив, що «вже за цей короткий проміжок часу багато чого вдалося». Він додав, що крім того, підготували «серйозний фундамент для розвитку країни у 20-му році».

Окремо він наголосив на необхідності подолати корупцію у держсекторі, яку «за кілька місяців досить складно знищити кримінальні схеми, які вибудовувалися десятиріччями». Також Гончарук вкотре підкреслив, що «на топ-рівні в Уряді корупції немає. Якщо якісь прояви і залишилися на нижніх рівнях, то лише тому, що ми ще не встигли до них дістатися».

«В останні дні всі ви стали свідками подій, що розгортаються навколо злитих в мережу файлів, змонтованих з фрагментів записів нарад в Уряді. Їх зміст штучно створює уявлення, ніби я і моя команда – не поважаємо Президента, який є нашим політичним лідером.

Багатьом групам впливу, які прагнуть отримати доступ до фінансових потоків вигідно, щоб так виглядало. Але це не правда», – зазначив Гончарук.

В Офісі президента підтвердили, що отримали від Гончарука заяву про відставку.

«Президент України отримав подане прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком прохання про відставку. Глава держави розгляне зазначену заяву. Про результати розгляду Офіс президента повідомить окремо», – йдеться у повідомленні ОПУ.

Як повідомляли, 15 січня в мережі було опубліковано прослушку, де нібито прем'єр Гончарук каже, що він «повний профан в економіці».

Згодом Гончарук прокоментував скандал із записами та «профаном».

Leopolis.news