logo
18/04
17/04
16/04
15/04
2 ...

Махінації в медичній сфері на Львівщині: взяли під варту директорку фірми-постачальника

17-01-2020 12:55426

Махінації в медичній сфері на Львівщині: взяли під варту директорку фірми-постачальника
Фото: ілюстративне

Суд обрав запобіжний захід директорці фірми-постачальника, яка фігурувала у протиправних схемах з бюджетними коштами в медичній сфері на Львівщині.

Про це повідомили в управлінні Служби безпеки України у Львівській області

Нагадаємо, правоохоронці викрили корупційну схему, яку організували керівники медичних закладів та комерційної структури Львівщини під час закупівель за бюджетні кошти медичних виробів та обладнання.

«Станом на зараз Галицьким судом ухвалено рішення щодо директорки фірми-постачальника, яка фігурувала у протиправних схемах з бюджетними коштами за підозрою у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 369(Давання хабара) Кримінального кодексу України про обрання їй міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою в Львівському слідчому ізоляторі з альтернативою внесення застави у розмірі 120 тис. грн. Тривають невідкладні слідчі дії», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляли, оперативники СБУ встановили, що посадовці систематично отримували від комерційних структур «відкати» у розмірі 10-15% за сприяння в укладанні вигідних контрактів. Угоди передбачали закупівлю вищевказаних товарів для медустанов за завищеними цінами. Правоохоронці СБУ затримали посадовця медустанов, після передачі в офісі фірми-постачальника чергового хабара в сумі 24 500 грн. 

За отримання хабара затримали директора Західноукраїнського дитячого медичного центру Андрія Синюту. Його відсторонили від посади керівника центру у зв’язку з підозрою у скоєнні кримінального злочину.

Leopolis.news