logo
19/03
18/03
17/03
16/03
15/03
2 ...

Зеленський дав правоохоронцям два тижні, щоб знайти, хто прослуховував Гончарука

17-01-2020 14:34562

Зеленський дав правоохоронцям два тижні, щоб знайти, хто прослуховував Гончарука
Фото: прес-служба президента

Президент України Володимир Зеленський вимагає від правоохоронних органів за два тижні встановити причетних до запису розмов під час зустрічі Прем’єр-міністра Олексія Гончарука, міністрів і представників Національного банку України.

Відповідне завдання Глава держави поставив під час зустрічі з керівниками Служби безпеки України, Офісу Генерального прокурора, Міністерства внутрішніх справ, Національного антикорупційного бюро, Державного бюро розслідувань та Управління державної охорони, інформує прес-служба президента.

«Вимагаю, щоб за два тижні, якомога швидше ми з вами отримали інформацію – хто вів записи… Знайти, хто це зробив, і з цим розібратися», – наголосив Володимир Зеленський.

Крім того, Президент зауважив, що в межах кримінального провадження має бути чітко встановлене коло осіб, які були присутні на переговорах, і з’ясовані обставини, за яких вони відбувалися.

«У засобах масової інформації було багато фейків щодо присутності тих чи інших посадових осіб. Фотографія, яка є у ЗМІ, – з’ясувати, чи справді всі ці люди були учасниками, чи ні», – зазначив Глава держави.

Він додав, що, за словами прем’єра, було декілька переговорів, і зустріч, з якої був оприлюднений перший уривок, тривала п’ять годин.

Зеленський також вимагає впродовж двох тижнів напрацювати необхідні заходи, щоб унеможливити подібні інциденти в майбутньому й технічно забезпечити захист інформації. Несанкціоноване прослуховування та фіксування розмов не повинне мати місце у приміщеннях органів державної влади всіх рівнів, адже це питання національної безпеки.

Як повідомляли, 15 січня в мережі було опубліковано прослушку, де нібито прем'єр Гончарук каже, що він «повний профан в економіці».

Згодом Гончарук прокоментував скандал із записами та «профаном» та подав у відставку.

Leopolis.news