logo
24/04
23/04
22/04
21/04
18/04
17/04
2 ...

Кредобанк подарував медичне обладнання для інтенсивної терапії новонароджених у пологовий будинок №1 м. Львова (ФОТО)

17-01-2020 19:581216

Кредобанк подарував медичне обладнання для інтенсивної терапії новонароджених у пологовий будинок №1 м. Львова (ФОТО)
Фото: Кредобанк

Кредобанк придбав інкубатор для новонароджених та два монітори стану пацієнта для відділення інтенсивної терапії новонароджених для пологового клінічного будинку №1 міста Львова. Загальна вартість обладнання, що було передане 17 січня, склала 536 тисяч гривень. 

Про це повідомляє пресслужба «Кредобанку».

Інкубатор для новонароджених Air Incu I японського виробника ATOM Medical Corporation та монітори uMEC 12 використовуватимуться у відділенні інтенсивної терапії новонароджених та збільшать можливості порятунку немовлят. Загалом у медичному закладі функціонує 5 інкубаторів для новонароджених, і 2 з них – подібного типу. Тож придбання нового інкубатора та моніторів пацієнта забезпечить ще кращі умови для якісної, швидкої та ефективної роботи працівників пологового будинку з ефективного лікування немовлят. 

Придбання медичного обладнання стало можливим завдяки започаткованій у 2018 році ініціативі «З добрим серцем», у рамках якої Кредобанк вирішив відмовитися від цінних новорічних подарунків клієнтам та спрямувати попередньо призначені на ці потреби кошти на благодійність. У 2019 році банк вирішив профінансувати за цією ініціативою проєкт громадського бюджету Львова, який не набрав необхідної для реалізації кількості голосів, проте є важливим та дуже потрібним для громади міста. 

«Ініціативу «З добрим серцем» ми реалізуємо вже вдруге. Цього разу ми вирішили допомогти місту Львову, де працює головний офіс банку, здійснити потрібний для міста проект громадського бюджету. Ми підтримали проект «Подаруй шанс на життя», запропонований пологовим будинком №1 Львова, оскільки потрібне йому обладнання допоможе рятувати найцінніше – життя маленьких дітей. Сподіваємось, подарована техніка врятує здоров’я не одного маленького львів’янина», – говорить голова правління АТ «Кредобанк» Ґжеґож Шатковскі. 

«За рік, в середньому, в нашому пологовому будинку народжується 4000 немовлят. Близько 6% недоношених дітей з малою масою тіла потребують лікування та догляду в інкубаторах. 12% новонароджених з’являються на світ з певними захворюваннями та потребують спеціального обладнання для моніторингу їхнього стану. Новий інкубатор та монітори допоможуть нам значно покращити новонародженим лікування та профілактику можливих ускладнень», – говорить головна лікарка Комунального некомерційного підприємства «Пологовий клінічний будинок №1 м. Львова» Людмила Шекета.

У 2018 році в рамках ініціативи «З добрим серцем» Кредобанк придбав апарат штучної вентиляції легень, електрокардіограф та інфузійний дозатор для відділень інтенсивної терапії новонароджених Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «ОХМАТДИТ». Загальна вартість обладнання склала майже 1 мільйон гривень, а його урочиста передача відбулася на свято Миколая – 19 грудня.

Leopolis.news