logo
24/04
23/04
22/04
21/04
18/04
17/04
2 ...

Громадськість Львівщини вимагає визнати незаконною комісію по відбору керівників медзакладів області

18-01-2020 17:31699

Громадськість Львівщини вимагає визнати незаконною комісію по відбору керівників медзакладів області
Фото: ілюстративне

Громадськість Львівщини підготувала колективну скаргу до керівництва держави та області з вимогою визнати постійно діючу комісію з проведення конкурсів на заміщення посад керівників закладів охорони здоров’я Львівської обласної ради нелегітимною. Усе через численні порушення у роботі її членів та в.о. начальника управління майном спільної власності Львівської обласної ради Віктора Кусого.

Про це повідомляє Громадська рада при Львівській ОДА.

Нагадаємо, починаючи з березня 2018 року управління майном спільної власності ЛОР сформувало постійно діючу комісії з проведення конкурсів на заміщення посад керівників закладів охорони здоров’я Львівської обласної ради. Проте за цей період жодного разу не переглядався склад комісії, а її троє членів, які є представниками громадськості, не є членами громадської ради управління майном спільної власності та не погоджені цією громрадою. На неодноразові письмові вимоги замінити цих членів Віктор Кусий відмовляв. Усе це порушує П.11 постанови КМУ №1094 від 27.12.2017 року (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1094-2017-%D0%BF). Відтак комісію після березня 2019 року можна вважати нелегітимною.

Окрім цього у своїй роботі комісія допустила ще безліч порушень постанови Кабміну «Про затвердження Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я», а також приймала незаконні рішення. Зокрема конкурсна комісія внесла в кваліфікаційні вимоги до кандидатів пункт про «стажування в органах управління вищого рівня», який не передбачений жодним нормативним актом. Окрім очевидного порушення та перевищення службових повноважень, це також незаконно обмежує участь у конкурсі осіб, які не є чинними керівниками медичних закладів та може служити складовою корупційних правопорушень. Ба-більше, члени конкурсної комісії неодноразово заявляли про наявність у них конфлікту інтересів, проте, вони не були виключенні, або зміненні, як цього передбачає постанова Кабміну, а лише «утримувалися» під час голосування, що впливало на результати цього самого голосування. Також без протокольного чи будь-якого іншого рішення конкурсна комісія залучає до роботи експертів та науковців, а під час засідання конкурсної комісії від 27.12.2019 року (https://www.youtube.com/watch?v=gpamzQ5xX5o&app=desktop) узагалі не проводилося голосування та не приймалося рішення щодо порядку денного. Більш детально усі порушення викладенні та описанні у колективній скарзі.

Численні звернення громадян та громадських організацій, у тому числі Громадської ради при Львівській облдержадміністрації, щодо оголошення конкурсів, незаконного призначення керівників та необхідності перегляду складу конкурсної комісії Віктор Кусий та члени конкурсної комісії ігнорують, чим проявляють повну бездіяльність та халатність. Натомість комісія визначає переможцями конкурсів попередніх керівників, проти яких, станом на сьогодні, висунуто обвинувачення в корупційних діях, а управління майном спільної власності ЛОР ще досі, з грудня 2017 року, не створило громадської ради.

Відтак просимо визнати комісія по відбору керівників медзакладів Львівської облради нелегітимною, переобрати до неї представників громадськості, допустити до конкурсів усіх претендентів, які подали документи для участі та надати їм усю необхідну інформацію для підготовки конкурсної пропозиції. А остаточне рішення про переможців приймати лише після проведення співбесіди з кандидатами, виступів кандидатів з конкурсними пропозиціями на громадських слуханнях та перед колективами відповідних закладів. Також здійснити службове розслідування за фактом перевищення службових повноважень в.о. начальника управління майном спільної власності Львівської обласної ради Кусим Віктором Васильовичем.

Leopolis.news