logo
28/03
27/03
2 ...

«Львівелектротранс» придбав квитків майже на 1 млн грн без проведення закупівель

20-01-2020 11:16687

«Львівелектротранс» придбав квитків майже на 1 млн грн без проведення закупівель
Фото: zaxid.net

Львівське комунальне підприємство «Львівелектротранс» закупило проїзні квитки вартістю майже мільйон гривень, при цьому не виконавши рішення виконкому, яке зобов’язує комунальні підприємства проводити допорогові закупівлі.

Про це повідомляють «Наші гроші. Львів», зазначаючи, що на сайті публічних закупівель Prozorro жодних обґрунтувань своїх дій «Львівелектротранс» не надав. Також в ЛКП не прокоментували цих закупівель.

Нагадаємо, 15 січня у електротранспорті Львова почав діяти новий тариф – 6 або 7 грн за разову поїздку, залежно від способу оплати. Як пишуть «НГ. Львів», «Львівелектротранс» замовив разові проїзні квитки у ТОВ «Укрспецполіграфія» на 770 тис. грн та місячні проїзні у ПрАТ «Артсервіс» − на 225 тис. грн.

«Згідно зі спільним дослідженням «Центру громадського моніторингу та досліджень» та «Наших грошей. Львів», протягом 2018-2019 років «Львівелектротранс» освоїв 68 млн грн без проведення конкурсних торгів. Натомість для освоєння цієї суми підприємство використало непрозору процедуру звітування», – пише видання.

Водночас виконавчий комітет Львівської міської ради зобов’язав комунальні підприємства проводити допорогові закупівлі на суми, що перевищують 50 тис. грн на товари та послуги і 500 тис. грн – на роботи.

Leopolis.news