logo
26/04
25/04
24/04
2 ...

Нацбанк дозволив не розписуватись у банківських квитанціях обміну валют

20-01-2020 13:39742

Нацбанк дозволив не розписуватись у банківських квитанціях обміну валют

НБУ урегулював застосування програмних РРО для валютно-обмінних операцій - українцям дозволили не розписуватися у банківських квитанціях, які видають під час операцій з обміну валют.

Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

«Національний банк привів нормативно-правову базу у відповідність із Законом України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» у зв'язку із змінами, які були внесені до нього Законом України №128-ІХ і набувають чинності 19 квітня 2020 року», - йдеться у повідомленні.

«Вносяться деякі інші уточнюючі зміни, які стосуються порядку проведення валютно-обмінних операцій. Зокрема, скасовується необхідність проставляти на розрахункових документах РРО такі реквізити, як підписи касира і клієнта, відбиток штампа», - підкреслили у НБУ.

Нацбанк також дозволив дозволив банкам використовувати новітні програмні касові апарати для здійснення обміну валют. Під час таких операцій буде створюватися електронний документ, який прирівнюватимуть до звичайної квитанції з підписом клієнта.

Leopolis.news