logo
19/04
18/04
2 ...

У Львові проведуть низку заходів до Дня Соборності України

21-01-2020 21:37586

У Львові проведуть низку заходів до Дня Соборності України
Фото: ілюстративне

У середу, 22 січня, у Львові відбудуться заходи з нагоди відзначення Дня Соборності України, 101-ї річниці проголошення Акта злуки УНР та ЗУНР.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА

 

Зокрема, упродовж усього дня у всіх храмах області молитимуться за Україну.

Об 11:00 розпочнуться урочистості на Личаківському кладовищі у Львові. Там відбудеться покладання квітів до могил борців за незалежність України на полі почесних поховань №67 і молитва; покладання квітів до Меморіалу воїнам Української галицької армії; запалення лампадок до могил Держсекретаря військових справ ЗУНР Д. Вітовського, коменданта Січових стрільців М. Галущинського, керівника і засновника «Пласту» О. Тисовського, воїна УГА С. Левицького; покладання квітів до могил учасника АТО В. Гурняка, президента Національної ради ЗУНР Є. Петрушевича. Завершаться заходи покладанням лампадок до могил воїнів АТО на полі почесних поховань №76 й екуменічною панахидою за тими, хто віддав своє життя в боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України.

О 16:00 в Музеї визвольної боротьби відбудеться відкриття виставки «Українське військо 1917-1921». А о 17:00 розпочнеться мистецька акція з нагоди відзначення Дня Соборності України у внутрішньому дворику Львівської обласної державної адміністрації.

Leopolis.news