logo
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

Працівники ЛАЗу прийшли до Ратуші через зарплатний борг (ФОТО)

20-01-2020 13:281210

Працівники ЛАЗу прийшли до Ратуші через зарплатний борг (ФОТО)

Сьогодні працівники доведеного до банкрутства Львівського автобусного заводу прийшли до Львівської міської ради.

Вони вкотре намагаються привернути суспільну увагу до кричущої несправедливості - люди роками не можуть отримати зароблену зарплату. ЛАЗівці просять підтримати відповідну петицію, інформує Westnews.

Автором петиції є громадський активіст Дмитро Бондін.

Зокрема, у тексті петиції сказано:

«Захист прав працівників холдингу “ЛАЗ”!!! 

Ми, громада міста Львова, просимо захистити права колишніх працівників холдингу «ЛАЗ», які обурені невиплатою заробітної плати, хоча це що право гарантовано нормами ст. 43 Конституції України.

Станом на сьогодні керівництвом ЛАЗу порушено норми законодавства України, дане підприємство заборгувало колишнім працівникам 10 000 000 гривень, інше підприємство ТОВ «Сіті Транспорт Груп» (з 01.09.2017 р. перейменовано на ТОВ «Автомобілі України») заборговало колишнім працівникам ВСП ТОВ «Сіті Транспорт Груп» м. Львів заробітну плату у розмірі 3 000 000 гривень.

За інформацією Державної виконавчої служби, проблемним питанням в погашенні цієї заборгованості є відсутність майна та коштів для стягнення з боржників.

Однак незважаючи на відкрите виконавче провадження з питань погашення цієї заборгованості та численні зверення до керівництва ЛАЗу, правоохоронних органів, питання залишається не вирішеним.

Враховуючи викладене: просимо ЛМР як орган місцевого самоврядування:

1. Провести інвентаризацію всього рухомого та нерухомого майна, що є на території ЛАЗу, яка є міською територією!
2.Звернутися до ЛОДА як місцевого органу державної виконавчої влади, Кабінету Міністрів України стосовно взяття на особистий контроль вирішення питання погашення боргів із заробітної плати перед колишніми працівниками холдингу “ЛАЗ».

До кінця збору підписів залишилось 

Leopolis.news