На Водохреща у Брюховичах відбулись традиційні щорічні пірнання у воду (ФОТО)

http://leopolis.news/post/14680/na-vodohreshcha-u-bryuhovychah-vidbulys-tradyciyni-shchorichni-pirnannya-u-vodu-foto

20/01/2020

Про це Leopolis.news розповів селищний голова Брюховичів Володимир Доманський.

Освячення води у озері провели троє брюховицьких священиків: о. Петро Сологуб та о. Роман Соколенко з церкви Різдва Пресвятої Богородиці (УГКЦ, Брюховичі) та о. Володимир Крижанівський з церкви Пресвятої Трійці ( УГКЦ, Брюховичі).

Отець Петро привітав присутніх зі святом Водохреща та розповів про традицію купання на свято:

«Дуже приємно, що щоразу нас є більше і більше. Чутка про те місце розходиться по всіх околицях нашої Львівщини. Щодо прибрання цього місця і того джерела (озерця): це також є наука для нас, щоб ми кожен рік, коли приходимо, були чисті. Тобто, щоб ми прибирали свої душі, бо хочемо зайти в ту святу воду не тільки подивитися, хто буде купатися,  а головно, щоб зайти в ту воду – вмити свої людські немочі і вийти з Богом. Отці церкви кажуть, що сьогодні – день спасіння. Що небо зрівнюється з землею. Настає та благодатна хвилина, коли Бог увійшов в йорданські води, щоб їх освятити. Відколи Бог освятив воду, отці по сьогодні освячують воду від  Духа Святого. Тому кожен із вас, хто буде заходити в цю воду, нехай не тільки думає про здоров’я тіла, а й душі… Сьогодні ми освятили ту воду, для того, щоби ми користали з тієї благодаті Божої.»

Опісля усі бажаючі могли скупатися в озері, а пізніше зігрітися теплим глінтвейном від учасників ГО «Наші Брюховичі».

На заході були присутні місцеві мешканці та гості селища, селищний голова Брюхович Володимир Доманський з депутатами та працівниками Брюховицької селищної ради, студенти Української Академії Лідерства.

Йорданське водосвяття та Йорданські купання на озері на вул. Під Осовою у Брюховичах відбуваються вже п’ятий рік поспіль. Їх організатор – власник озера, місцевий мешканець Володимир Стадник та парафія церкви Пресвятої Трійці (УГКЦ, Брюховичі). До організації долучаються Володимир Доманський та учасники ГО «Наші Брюховичі». Поруч з озером чергували карета швидкої допомоги та рятувальники.

Leopolis.news