logo
28/03
2 ...

Експерти пояснили, що таке стратегічна екологічна оцінка та для чого вона потрібна

20-01-2020 19:312124

Експерти пояснили, що таке стратегічна екологічна оцінка та для чого вона потрібна
Фото: ілюстративне

Cтратегічна екологічна оцінка є достатньо складним і наразі не зовсім зрозумілим для громадськості процесом.

 

Таку думку висловив експерт з питань стратегічного планування розвитку громад, член Громадської ради при ЛОДА Андріян Фітьо.

Він зазначив, що вже набула чинності низка положень законодавства, які безпосередньо стосуються стратегічної екологічної оцінки, і це в своїй діяльності обов’язково потрібно врахувати громадами, – не має значення об’єднані ці громади вже чи ні.

Андріян Фітьо пояснив, що внесено зміни до Методичних рекомендацій із здійснення стратегічної екологічної оцінки документів державного планування (ДДП), затверджених наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 10 серпня 2018 року № 296.

Замовнику, а це може бути міська, селищна, сільська рада чи ОТГ, треба  подавати по одному примірнику проекту ДДП, звіту про СЕО та повідомлення про оприлюднення цих документів на паперових носіях і в електронному вигляді (Word або PDF) до Мінприроди та МОЗ, якщо ДДП загальнодержавного, регіонального або місцевого рівнів, та до відповідних місцевих органів, якщо ДДП місцевого чи регіонального рівня.

Тобто тепер окрім органів місцевого та регіонального рівня відповідні документи слід подавати до Міністерство енергетики та захисту довкілля України, а також до Міністерства охорони здоров’я.

Водночас, за словами експерта, втратив чинність пункт 3 частини другої статті 2 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку».

«Що це означає для громад? Всі ми знаємо що Україна стала на шлях у напрямку гармонізації законодавства з ЄС. Не є виключенням положення про підготовку стратегій розвитку територіальних громад. Але, окрім самих стратегій, громадам потрібно готувати так звані плани соціально-економічного розвитку. Ось цих планів і стосуються зміни у законодавстві. Тепер для планів соціально-економічного розвитку потрібно проводити стратегічну екологічну оцінку. Нагадаю, що і для самих стратегій розвитку потрібно проводити СЕО», – пояснив Андріян Фітьо.

«Тепер, якщо вже говоримо про стратегії розвитку громад, хочу зосередити увагу ще на такому аспекті: як відрізнити якісну стратегію розвитку громади від не якісної. Зазначу, що генеральні плани чи детальні плани мають бути узгоджені з стратегіями розвитку відповідної громади. Тепер стратегії стають фактично технічним завданням для архітекторів чи архітектурних організацій. Отже якісна стратегія розвитку – це така, по якій архітектор може здійснювати просторове та генеральне планування. Якщо ознайомившись з стратегією, він цього зробити не зможе, то таку стратегію можна класти навіть далі, ніж на найдальшу полку. Навіть СЕО такій стратегії буде зробити дуже складно», – сказав Андріян Фітьо.

Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Львівської області Юрій Верескун додав, що з жовтня 2018 року набув чинності Закон України «Про стратегічну екологічну оцінку», який призваний кардинально змінити підходи до оцінювання впливів на навколишнє природне середовище.

По своїй суті стратегічна екологічна оцінка (СЕО)  - це процедура визначення, опису та оцінювання наслідків виконання документів державного планування для довкілля, зокрема для здоров’я населення.

Стратегічна екологічна оцінка передбачає, що такі документи, як стратегії розвитку громад, генеральні, детальні плани, схеми планування територій та інша містобудівна документація, загальнодержавні програми, державні цільові програми, включаючи зміни до них, які розробляються та/або підлягають затвердженню органом державної влади, органом місцевого самоврядування, повинні проходити стратегічну екологічну оцінку з урахуванням можливих ризиків тих чи інших дій на довкілля. На підставі оцінювання готується відповідний звіт про стратегічну екологічну оцінку.

Юрій Верескун наголосив, що важливо, що закон передбачає безпосередню участь громадськості у цьому процесі і тепер громадськість у межах строку (в сукупності не менше, ніж 45 днів) проводить громадські обговорення та має право подати замовнику в письмовій формі (зокрема в електронному вигляді) зауваження і пропозиції до проекту документа державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку.

Проведення СЕО державних чи галузевих програм дає змогу передбачити екологічні наслідки для довкілля та здоров’я людей, що в свою чергу дає можливість запобігти неконтрольованому забруднення повітря, забруднення річок, озер, грунтів.

Стратегічна екологічна оцінка здійснюється на основі таких принципів: гласності; наукової обґрунтованості; участі громадськості; об’єктивності; запобігання екологічній шкоді; довгострокового прогнозування; достовірності та повноти інформації у проекті документа; міжнародного екологічного співробітництва.

 

Основні етапи стратегічної екологічної оцінки: визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки; складання звіту про стратегічну екологічну оцінку; проведення громадського обговорення та консультацій (транскордонних консультацій); врахування звіту про стратегічну екологічну оцінку, результатів громадського обговорення та консультацій; інформування про затвердження документа державного планування; моніторинг наслідків виконання документа державного планування для довкілля, у тому числі для здоров’я населення.

 

Не підлягають СЕО: проекти документів державного планування, єдиною метою яких є обслуговування потреб, пов’язаних з обороною або надзвичайними ситуаціями; фінансові або бюджетні документи державного планування документи, що стосуються створення або розширення територій та об'єктів природно-заповідного фонду.

Leopolis.news