Через неявку Порошенка на допит ДБР ініціює примусовий привід

http://leopolis.news/post/14739/cherez-neyavku-poroshenka-na-dopyt-dbr-iniciyue-prymusovyy-pryvid

21/01/2020

Про це з посиланням на керівника слідчого відділу центрального апарату ДБР Олега Корецького повідомляє Укрінформ.

«ДБР надіслала йому повістки на допит за адресою його реєстрації, за адресою Верховної Ради, тобто, він був належним чином повідомлений. Крім того, учора, коли він з’явився без попередження і виклику ДБР, йому так само було наголошено на необхідності явки сьогодні на 10:30 на допит як свідка. Однак він без поважних причин не з’явився сьогодні на допит. Відповідно, слідчі готують матеріали для виконання примусового приводу Порошенка», – сказав Корецький.

Водночас адвокат Порошенка Ігор Головань розповів «Українській правді», що його підзахисний не прийшов на допит до Державного бюро розслідувань 21 січня у зв’язку з тим, що на цю дату не було офіційної повістки, але він прийде свідчити до бюро 24 січня.

«Ви зверніть увагу, що на сайті ДБР є повістки лише на 24 січня. Повідомлення є про 21-ше. Але повістка – документ – є лиш на 24-те. Сьогодні Порошенко не прийшов, бо не було виклику. Але вчора він сам прийшов, щоб отримати повістки і щоб усе було по закону. Отримав повістку на 24 січня і прийде свідчити 24 січня», – зазначив адвокат.

Головань нагадав, що повістку про виклик на допит можуть надсилати щонайменше за 3 дні до допиту, тому 20 січня Порошенку ніяк не могли вручити виклик на 21-ше.

Нагадаємо, ДБР викликало Петра Порошенка на допити як свідка у двох кримінальних провадженнях, відкритих у листопаді та грудні 2019 року, у справі про «державну зраду».

Leopolis.news