logo
19/04
18/04
2 ...

Мешканці Корсунської виступили проти незаконного будівництва багатоповерхівки

21-01-2020 16:061224

Мешканці Корсунської виступили проти незаконного будівництва багатоповерхівки

Вчора, 20 січня, у Львові відбулись громадські слухання щодо альтернативного будівництва багатоквартирного будинку по вул. Корсунська, 20.

Захід відбувся з ініціативи місцевих мешканців, які висловили низку зауважень до можливого будівництва, повідомляє ГО «Розвиток громади».

Нагадаємо, по вул. Корсунська, 20 компанія ТОВ «Нові буд» планує звести чотирьохповерховий житловий будинок у зоні індивідуальної садибної забудови (Ж1). На цій території, згідно державних будівельних норм, заборонено зведення будинків висотністю більше 3-х поверхів. У 2019 році забудовник вже двічі безрезультатно намагався отримати містобудівні умови та обмеження, однак станом на сьогодні це питання уже «пройшло» без зауважень архітектурно-містобудівну раду, а відтак, врешті, може бути погоджене міським виконавчим комітетом. Саме тому місцеві мешканці вул. Корсунська звернулись до ГО «Розвиток Громади», аби наші представники допомогли юридично не допустити незаконної забудови. Оскільки міськвиконком, як правило, ігнорує усні зауваження львів’ян, які приходять на засідання, натомість дослуховуються до рекомендацій містобудівної ради, місцеві мешканці ініціювали проведення громадських слухань, аби протокольно задекларувати свої зауваження та вимоги.

На громадські слухання зареєструвалися 71 особа. Окрім порушення ДБНів присутні місцеві мешканці також висунули ще низку зауважень до будівництва. Зокрема люди переконують, що існуюча каналізаційно-інженерна мережа, транспортна розв’язка та водопостачання не розраховані на таку, додаткову, багатоповерхівку, яка, окрім того, порушить архітектурний ансамбль районі, у якому розташовані виключно двоповерхові будинки. Ба-більше, мешканці прилеглих будинків можливої забудови бідкаються, що будівництво може призвести до зсуву ґрунтів, що пошкодить їх нерухоме майно, адже експертиза стану їх будинків ніхто не проводив. Тому люди на громадських слуханнях одноголосно проголосували проти будівництва 4-поверхового будинку по вул. Корсунська, 20. Також мешканці прийняли рішення звернутися до профільних органів ЛМР щодо виділення коштів на розроблення проектно-кошторисної документації для ремонту дорожнього покриття їхньої вулиці.

Активісти сподіваються, що члени виконкому при розгляді питання по видачі МУО по вул. Корсунська, 20 врахують протокол та рішення громадських слухань.