logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
21/03
20/03
2 ...

Троє львівських борчинь потрапили в топ-3 світового рейтингу

22-01-2020 15:04580

Троє львівських борчинь потрапили в топ-3 світового рейтингу
Фото: noc.lviv.ua

Після турніру в Римі троє львівських борчинь пробилися до топ-3 світового рейтингу, повідомили у відділі НОКу у Львівській області.

 

Минулого тижня в Римі (Італія) відбувся перший цього року Міжнародний рейтинговий турнір з вільної, греко-римської та жіночої боротьби, на якому успішно виступили львівські борчині. Ангеліна Лисак стала переможницею у вазі до 59 кг, Оксана Кухта – срібною призеркою у категорії до 65 кг, а Оксана Лівач і Юлія Ткач виграли бронзові медалі у категоріях до 50 кг і до 62 кг відповідно.

Відтак в оновленому рейтингу Об’єднаного світу боротьби (United World Wrestling) – Міжнародної федерації греко-римської, вільної і жіночої боротьби – наші краянки суттєво поліпшили свої позиції.

Зокрема, Оксана Лівач піднялася з п’ятого місця на третє. У вазі до 55 кг з сьомого на третє місце завдяки другому місці на турнірі в Римі піднялася уродженка Трускавця, яка нині представляє Донеччину, Ірина Гусяк.

Ангеліна Лисак також піднялася на третє місце – раніше була на п’ятому. Великий стрибок угору зробила Юлія Ткач. Тепер титулована борчиня на третьому місці – до турніру була на сьомому.

Оксана Кухта зуміла увійти в топ-10 рейтингу, розмістившись на десятій сходинці. Водночас у вазі до 68 кг втратила позиції Алла Черкасова, яка в Римі програла за вихід до «бронзового фіналу». Тепер вона сьома – була п’ятою.

На турнірі в Римі українки стали першими в командному заліку.

Leopolis.news