logo
02/05
2 ...

У Львові голодують профспілкові лідери шахтарів через заборгованість із зарплати

22-01-2020 13:141389

У Львові голодують профспілкові лідери шахтарів через заборгованість із зарплати
Фото: зі сторінки Михайла Волинця

Триває голодування в будівлі Львівської ОДА, яке на знак протесту проти невиплати зарплат на державному підприємстві «Львіввугілля» 21 січня оголосили лідери профспілок шахт Львівщини.

Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, напередодні ввечері очільниця Регіональної організації Незалежної профспілки гірників України м. Червонограда Мирослава Кафтан (шахта «Лісова»), голова ППО НПГУ шахти «Межирічанська» Василь Лесняк, шахти «Степова» Василь Семканич та шахти «Червоноградська» Валерій Бабій розпочали акцію протесту в будівлі Львівської ОДА та оголосили голодування. Вони заявили, що протест триватиме доти, доки не буде вирішено питання заборгованості перед працівниками підприємства.

Михайло Волинець зазначив, що станом на 16 січня зарплатна заборгованість перед ДП «Львіввугілля» становила 317,79 млн грн (грудень, листопад, частково жовтень 2019 року).

«Профспілковці повідомляють з місця подій про проведення селекторної наради адміністрації ЛОДА з прем'єр-міністром України. Готуються листи з вимогами протестувальників до президента та уряду», – написав голова Незалежної профспілки гірників України.

Leopolis.news