logo
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

Змовники розіграли півмільйонні закупівлі на харчування школярів на Пустомитівщині

23-01-2020 15:18793

Змовники розіграли півмільйонні закупівлі на харчування школярів на Пустомитівщині
Фото: ілюстративне

Підприємиця Ірина Паськевич отримала замовлення від Зимноводівської сільради та Солонківської ОТГ на харчування учнів на загальну суму в 498,6 тис. грн, позмагавшись зі ще однією учасницею торгів, на документах якої виявились однакові дефекти, що свідчить про використання одного принтера чи сканера.

Про це повідомляють «Наші гроші. Львів».

За даними сайту Prozorro, відділ освіти, молоді та спорту Зимноводівської сільради замовив харчування для Лапаївського ліцею імені Героя України Георгія Кірпи. Між собою конкурували Богданна Колпак та Ірина Паськевич з ідентичними ціновими пропозиціями в 148,75 тис. грн. Враховуючи, що вони запропонували однакову вартість харчування, перемогла Паськевич, бо вона завантажила документи на півгодини швидше.

«Ситуація повторилася й під час закупівлі харчування для шкіл Солонківської ОТГ. Цього разу Паськевич подала документи на дві години швидше і перемогла, хоча цінові пропозиції були однакові. Таким чином вона підписала ще один договір на майже 350 тис. грн. На поданих документах конкурентів є однакові дефекти, що свідчить про використання однієї і тієї ж техніки», – пише видання.

 

Крім того, учасники пов’язані однаковим номером мобільного телефону. Його використовує в документах Богданна Колпак, однак коли журналістка зателефонувала і покликала Ірину Паськевич, то їй повідомили, що вона передзвонить. Як пізніше пояснила Ірина Паськевич, журналістка розмовляла з її представником, а Богданну Колпак вона не знає.

Ірина Паськевич годуватиме 35 учнів протягом 170 днів в лапаївському ліцеї, де загальна вартість обіду на одного учня протягом 10 днів становить 250 гривень. У замовленні від Солонківської ОТГ 10-денне харчування на одного учня коштуватиме 210 гривень.

Leopolis.news