logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

Вчинок Зеленського в Ізраїлі спантеличив Яд Вашем

23-01-2020 17:191138

Вчинок Зеленського в Ізраїлі спантеличив Яд Вашем
Фото: Офіс президента

Ізраїльський меморіальний центр Яд Вашем спантеличений і зажурений заявою українського президента Володимира Зеленського про те, що він передав місця своєї делегації на Всесвітньому форумі пам’яті Голокосту тим, хто пережив ту трагедію.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на «The Times of Israel».

«Сьогодні вранці президент України оголосив про своє відкликання, заявивши, що передає участь жертвам Голокосту.

Президенту пояснили, що ми дали згоду на присутність тих, хто вижив, хто звернувся до нас в останні дні. Тому його рішення спантеличує, і прикро, що він робить такий крок щодо заходу за назвою «Пам'ятай про Голокост для боротьби з антисемітизмом», – йдеться у повідомленні.

Минулого тижня Army Radio повідомляло, що лише 30 із 800 місць на церемонії були зарезервовані для жертв Голокосту. У четвер речник Яда Вашема Сіммі Аллен заявив, що очікується «близько 100» тих, хто вижив.

Згодом Яд Вашем пояснив, що форум пам’яті – це не публічна церемонія, а радше зібрання лідерів. Зазначалося, що в Ізраїлі проживають близько 100 тисяч людей, що пережили Голокост, тож неможливо запросити навіть частину з них.

На форум прибули щонайменше 47 світових лідерів чи високопоставлених дипломатів, серед яких 26 президентів, чотири королі (з Іспанії, Голландії, Бельгії та Люксембургу) та чотири прем'єр-міністри.

«The Times of Israel» зазначає, що у вихідні Зеленський говорив виданню, що буде на церемонії.

Більше того, український лідер вважав, що він мав би там виступити з огляду на те, що кожен четвертий єврей із загиблих у Голокості був українським.

Leopolis.news