logo
26/04
25/04
2 ...

Офіцери ЗСУ беруть участь у навчаннях «Combined Resolve XIII»

24-01-2020 16:221054

Офіцери ЗСУ беруть участь у навчаннях «Combined Resolve XIII»
Фото: МОУ

20 січня, на базі Багатонаціонального міжвидового центру з підтримки боєготовності (Joint Multinational Readiness Center — JMRC), що у німецькому Хохенфельсі, розпочалось багатонаціональне навчання «Комбайнд Резолв XIII».

Про це повідомляє офіційний сайт Міноборони.

Участь у заході беруть понад 5 тисяч військовослужбовців із 17 країн світу, зокрема з Албанії, Великої Британії, Болгарії, Боснії і Герцеговини, Грузії, Греції, Італії, Латвії, Литви, Польщі, Північної Македонії, Нідерландів, Румунії, Словенії, США, Угорщини та України.

Нашу державу на навчанні представляє група офіцерів Збройних Сил України, які виконують завдання за різноманітними напрямками у штабі багатонаціональної дивізії та в складі підрозділу інформаційно-психологічних операцій.

Головною метою навчання є практичне тренування у виконанні завдань в багатонаціональному середовищі за стандартами та процедурами НАТО, підвищення рівня взаємосумісності підрозділів збройних сил країн-учасниць.

Сценарій навчання базується на спробі групи уявних країн зі сходу захопити низку країн Балтійського регіону та центральної Європи. При цьому вони широко застосовують засоби, притаманні сучасним воєнним конфліктам, зокрема сепаратистські рухи, незаконні збройні формування, інформаційно-психологічний вплив, пропаганду тощо. Відтак досвід Збройних Сил України щодо протистояння російсько-терористичним бандформуванням на сході нашої держави має чимале значення у форматі загальної підготовки всіх учасників навчання.

Триватиме «Комбайнд Резолв XIII» впродовж двох тижнів та складатиметься з двох етапів: командно-штабного навчання бригадного рівня із застосуванням засобів імітаційного моделювання та практичного виконання завдань підрозділами. Окрім того, в межах навчання, на базі навчального центру Графенвер, що також розташований на теренах Федеративної Республіки Німеччина, відбудеться бригадне навчання ЗС США з бойовою стрільбою.

Leopolis.news