logo
23/04
22/04
2 ...

Українським аграріям компенсують 1 млрд грн на купівлю сільгосптехніки

30-01-2020 21:331747

Українським аграріям компенсують 1 млрд грн на купівлю сільгосптехніки
Фото: m.day.kyiv.ua

На черговій зустрічі заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького з профільними асоціаціями анонсовано напрями державної підтримки аграрної галузі на 2020 рік. Відповідно до пропозицій, визначено кілька базових напрямів, на які передбачається розподілити  фінансування.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Зокрема, на часткову компенсацію вартості с/г техніки і обладнання передбачається виділили 1 млрд грн, тваринництво – 1 млрд  грн,  здешевлення кредитів – 1,2 млрд грн, садівництво – 400 млн грн, підтримку  фермерства – 400 млн грн. До визначених сум фінансування включено і компенсацію невиплачених коштів за попередній період. В рамках робочих груп, які  координуватимуть кожен з напрямів, до 1 лютого будуть напрацьовані піднапрями за основними програмами та порядки використання коштів.                                            

Серед пропозицій від асоціацій - компенсація  вартості тваринницьких комплексів, відшкодування за придбання племінних тварин, дотації на купівлю бджолосімей, підтримка пасічників, підтримка сімейних фермерських господарств, кооперативів, кредитування малих виробників, залучення коштів під купівлю с/г земель та інші.

Кінцеве бачення щодо державної підтримки АПК у 2020 році буде представлене на слухання аграрного комітету, яке відбудеться 11 лютого 2020 року.

Leopolis.news