logo
25/04
24/04
23/04
2 ...

Кредити бізнесу під 5-9%: Уряд дав старт програмі з лютого

24-01-2020 19:42622

Кредити бізнесу під 5-9%: Уряд дав старт програмі з лютого
Фото: УНІАН

Кабмін схвалив початок програми доступних кредитів для малого бізнесу з 1 лютого.

Про це на брифінгу заявив прем'єр Олексій Гончарук, передає «Економічна правда».

«Проект з дешевого кредитування умовно називається «5-7-9%». З 1 лютого він буде запущений, тобто в перший робочий день лютого банки вже будуть над цим працювати. Підготовка до запуску йде в плановому режимі, все добре», – запевнив голова уряду.

«З 1 лютого програма стартує це означає, що люди, які хочуть започаткувати власну справу або відкрити свій бізнес (поки що ми говоримо про суми кредитів до 1,5 млн грн), зможуть отримати кредит під абсолютно низький відсоток 5, 7 або 9% в гривні. Це дуже хороші умови, щоб стартувати. Ми розраховуємо на те, що багато підприємливих українців скористаються цією можливістю», додав він.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до держбюджету-2020, які передбачають виділення 2 мільярдів гривень для запуску програми кредитів під 5, 7 та 9 відсотків для підтримки мікро- та малого бізнесу.

Підтримка бізнесу буде надаватися за двома напрямками:

  • перший – здешевлення кредитів шляхом компенсації відсоткової ставки до рівня 5, 7 та 9 відсотків річних за кредитами у національній валюті. Відсоток залежить від розміру та типу бізнесу:
  • 5% річних – якщо виручка до 25 млн грн і створюються мінімум 2 робочих місця;
  • 7% річних – для бізнесу з виручкою до 25 млн грн, який не створює нових робочих місць, але за кожного нового працівника ставка знизиться на 0,5%;
  • 9% річних – для бізнесу з виручкою до 50 млн грн;
  • другий – надання часткових гарантій за кредитами, наданими мікро та малому бізнесу, якщо у них не вистачає застави.

Leopolis.news