logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

В Україні заборонять тестувати косметику на тваринах

25-01-2020 16:58862

В Україні заборонять тестувати косметику на тваринах
Фото: ілюстративне

Доопрацьований проєкт постанови Кабінету Міністрів України ухвалює новий технічний регламент на косметичну продукцію.

Про це повідомляє прессслужба Міністерства охорони здоров’я.

Вимоги до косметичної продукції на українському ринку мають бути такими, як і на європейському. Виробники зможуть використовувати лише безпечні барвники, консерванти, УФ-фільтри, а кількість заборонених інгредієнтів втричі збільшиться у порівнянні з попередніми нормами. Тестування косметики на тваринах буде заборонено.

У МОЗ наголошують, що ці зміни – важлива складова євроінтеграції України і виконання умов Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Переваги для споживачів

Нові вимоги до косметики гарантують її якість та безпеку. Новий технічний регламент розширює перелік заборонених інгредієнтів з 400 до 1383 позицій. Також новий регламент передбачає використання лише дозволених барвників, консервантів, УФ-фільтрів.

Один із важливих аспектів нового регламенту – заборона випробування косметики на тваринах. Замість цього іноземні та національні компанії мають запровадити та використовувати новітні технологічні розробки, зокрема, альтернативні методи тестування косметичної продукції. 

Що це змінює для виробників

Єдині з ЄС норми допоможуть українським виробникам косметичної продукції в середньостроковій перспективі експортувати свою продукцію до країн Європейського Союзу та конкурувати на зовнішньому ринку.

Для компаній, які не мають потужності для застосування нових стандартів, передбачений перехідний період – 18 місяців з дня опублікування постанови.

Розміщення виробництва іноземних компаній на території України сприятиме, зокрема, зменшенню вартості їхньої продукції. При цьому якість відповідатиме європейським вимогам.

Такі норми діють в Європейському Союзі вже кілька років. Вони також впроваджувалися з перехідним періодом.

Євроінтеграція

Новий регламент розроблений на основі Регламенту ЄС №1223/2009. Він має усунути юридичні розбіжності, а також адміністративні та технічні бар’єри у торгівлі між Україною та країнами Європейського Союзу.

Leopolis.news