logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

300 молодих офіцерів поповнять лави ЗСУ

26-01-2020 18:181446

300 молодих офіцерів поповнять лави ЗСУ
Фото: МОУ

У містечку «Гвардійське» Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбувся черговий випуск військовослужбовців, які пройшли Курси перепідготовки та підвищення кваліфікації осіб офіцерського складу, прийнятих на військову службу за призовом у 2019 році. Тобто це – офіцери запасу, що колись закінчили військові кафедри при цивільних закладах вищої освіти, але не мали практичного досвіду армійської служби.

Про це повідомляє офіційний сайт Міноборони.

Як розповів начальник Центру підвищення кваліфікації Національної академії полковник Валерій Супріган, протягом трьох місяців 300 молодших офіцерів пройшли відповідну допідготовку. Незалежно від фаху, з усіма військовослужбовцями проводилися заняття з вогневої, тактичної, медичної, інженерної підготовки, а також з організації зв’язку, радіаційного, хімічного та біологічного захисту, морально-психологічного забезпечення тощо.  Здебільшого тут навчалися ті, хто на військових кафедрах опановував спеціальність за напрямком командирів механізованих підрозділів, офіцерів-артилеристів, військових інженерів та фахівців морально-психологічного забезпечення. Заняття проводили інструктори 184-го Навчального центру, Міжнародного центру миротворчості та безпеки і Національної академії сухопутних військ, які мають бойовий досвід.

«Це вже п’ятий випуск Центру підвищення кваліфікації Національної академії сухопутних військ. Починаючи з 2017 року Центр підготував майже півтори тисячі офіцерів, які зайняли первинні офіцерські посади у військах. Як показує досвід, близько 40% з кожного випуску підписує контракт і залишається у війську», – зауважив полковник Валерій Супріган.

Молоді офіцери будуть служити здебільшого не у бойових військових частинах, насамперед це переважно батальйони охорони, бази зберігання, штаби. А навіть якщо попадуть у бойові частини, то вони не будуть залучатися до виконання завдань в операції Об’єднаних сил.

Левова частка випускників курсів поповнить частини Сухопутних військ, більше ніж 40 осіб – Військово-Морські Сили, 35 осіб – частини Повітряних Сил, більше ніж 10 – Десантно-штурмові війська та інші. До речі, трохи більше ніж 10% випускників – це офіцери-жінки, які у переважній більшості бажають залишитися у війську за контрактом.

Від імені начальника Академії, колективу видового навчального закладу, науково-педагогічних працівників випускників Курсів привітав заступник начальника Академії з наукової роботи полковник Андрій Слюсаренко. Він побажав випускникам успіхів у службі, а також запевнив, що у разі потреби вони завжди можуть звернутися до своїх викладачів за допомогою чи консультацією.

Лейтенанти роз’їдуться до своїх військових частин, де на них  із нетерпінням чекають командири.

Leopolis.news