logo
19/04
18/04
17/04
2 ...

Спійманому на хабарництві директорові «Галсільлісу» суд утричі зменшив заставу

27-01-2020 13:49661

Спійманому на хабарництві директорові «Галсільлісу» суд утричі зменшив заставу
Фото: vchasnoua.com

Судді Львівського апеляційного суду зменшили розмір застави для гендиректора «Галсільлісу» Володимира Мельника із 1,051 млн грн до 336,32 тис. грн.

Як повідомляють «Наші гроші. Львів», відповідну ухвалу суду було оприлюднено в реєстрі судових рішень 24 січня.

Нагадаємо, керівництво обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Галсільліс» викрили на організації незаконного продажу деревини та системному отриманні неправомірної вигоди. За результатами досудового розслідування, затримали директора ОКС ЛГП «Галсільліс» Володимира Мельника і його безпосереднього підлеглого директора Яворівського ДЛГП «Галсільліс». 

Оперативники СБУ встановили, що посадовці зобов’язали керівників дочірніх лісгоспів незаконно отримувати кошти від продажу лісу, в тому числі необлікованого. Підлеглі сплачували щомісячну «данину» керівництву з кожного реалізованого кубометра деревини. 

Зловмисники також створювали штучний дефіцит деревини для завищення її вартості, а різницю, не відображену в офіційній документації, привласнювали. За попередніми даними, протягом 2019 року лише організатор оборудки отримав від підпорядкованих йому керівників лісгоспів неправомірну вигоду на суму понад 5 мільйонів гривень.

Нагадаємо, суд призначив Володимиру Мельнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів із можливістю внесення 1,051 млн грн застави, для керівника Яворівського дочірнього підприємства розмір застави становив понад 168 тис. грн.

 

«Однак в апеляційному суді Мельнику судді зменшили розмір застави до 336,32 тис. грн. Повний текст ухвали ще не опублікований, тому причини такого рішення невідомі. Підозрюваний також зобов’язаний, здати закордонні паспорти, не спілкуватись із слідками у справі та не відлучатися із села Заплатин Стрийського району без дозволу слідчих. У цьому селі йому належить будинок площею 254 кв. м», – пишуть «НГ. Львів».

Leopolis.news