logo
19/04
18/04
17/04
2 ...

Митника «Рави-Руської» судитимуть за недбалість – бюджет недоотримав 2,5 млн грн

27-01-2020 14:55873

Митника «Рави-Руської» судитимуть за недбалість – бюджет недоотримав 2,5 млн грн
Фото: ілюстративне

Завершено досудове розслідування кримінального провадження за фактом службової недбалості державного інспектора відділу митного оформлення митного поста «Рава-Руська» Львівської митниці ДФС.

Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

Слідство встановило, що 31 січня 2019 року інспектор неналежно здійснив митні формальності та пропустив на митну територію України транспортний засіб з незадекларованими промисловими товарами.

«Так, посадовець оформив в’їзд автомобіля «DAF» з поштовими відправленнями загальною вагою понад 8,5 тонн. Того ж дня під час попереднього огляду вантажівки виявлено  ще 4 тонни незадекларованих товарів народного вжитку виробництва Китайської Народної Республіки. Внаслідок дій інспектора державний бюджет недоотримав митні платежі в сумі понад 2,5 мільйона гривень», – йдеться в повідомленні.

Обвинувальний акт скерували до суду. У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Leopolis.news