logo
23/04
22/04
2 ...

В Україні відновлять ще один аеродром, призначений для Повітряних сил

31-01-2020 12:55737

В Україні відновлять ще один аеродром, призначений для Повітряних сил
Фото: МОУ

Невдовзі на аеродром «Дубно», що на Рівненщині, має перебазуватися з Луцька авіаційна комендатура, що до цього мала постійне місце дислокації на Волині. Тепер, коли там дислокується Севастопольська бригада тактичної авіації, потреби в комендатурі немає. Натомість Повітряні Сили отримають у розпорядження ще один аеродром оперативного призначення.

Про це повідомляє офіційний сайт Міноборони.

За радянських часів і на зорі Незалежності України й створення національних Військово-Повітряних Сил тут базувався полк фронтових бомбардувальників Су-24. У процесі реформування вітчизняного війська близько 20 років тому його розформували, а летовище дивом уціліло й не було розграбоване лише завдяки присутності незначної кількості військових — роти охорони — на його теренах. Звісно, як кажуть у логістиці Повітряних Сил, ремонтно-відновлювальних робіт попереду чимало. Це і злітно-посадкова смуга, комунікації, і будівлі. Втім у Командуванні виду впевнені: вже до кінця літа авіаційна комендатура набуде бойових спроможностей і прийматиме військові літаки та вертольоти. Зрозуміло, щоб якісно виконати це завдання, без фінансування тут не обійтися.

Під час робочого візиту на Рівненщину аеродром «Дубно» відвідали командувач Повітряних Сил ЗСУ генерал-полковник Сергій Дроздов і його перший заступник генерал-лейтенант Аркадій Вашутін. Вони оглянули матеріальну базу майбутньої авіаційної комендатури й визначили завдання на найближчий період. Після їхнього виконання Дубненське летовище стане повноцінним аеродромом оперативного призначення.

Варто зауважити, що на новому місці військовим авіаторам обіцяє допомогти місцева влада. Зокрема міський голова Дубна Василь Антонюк запропонував командувачу Повітряних Сил кілька варіантів розквартирування військових у межах міста. Також пан Антонюк запевнив воєначальника: громада лише сприятиме у створенні умов для комфортного життя військових. Мова йде про будівництво дитячого садка, басейну й навіть виділення півтора гектара землі для будівництва житла.

Крім того, на рівні міськради вже працює програма шефської допомоги військовим частинам.

Leopolis.news