logo
23/04
22/04
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

У китайському місті встановлять три пам’ятники за проектами львів’янина (ФОТО)

28-05-2019 12:012477

У китайському місті встановлять три пам’ятники за проектами львів’янина (ФОТО)

Уже цьогоріч у Китаї, в місті-побратимі Львова Ченду, встановлять пам’ятники «Сильф», «Геліос» та «Солар», макети яких запропонував львівський скульптор Володимир Цісарик.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

«Завдяки робочій групі зі співпраці з містами КНР, у 2017 році було підписано меморандум, що підтверджує побратимство між Львовом і Ченду», – кажуть в управлінні інвестицій та проектів ЛМР.

Влада міста Ченду вирішила побудувати новий район Тянфу. В рамках міжнародної програми міст-побратимів та партнерів міста Ченду торік було запрошено сорок скульпторів з тридцяти країн світу для того, щоб розробити проекти для мистецького наповнення публічного простору нового району. Серед запрошених був і представник, делегований від міста Львова, Володимир Цісарик.

«Після ознайомлення з містом Ченду та проектом будівництва району Тянфу Володимир Цісарик запропонував декілька варіантів скульптур для розміщення на відкритому просторі у парку. Комісія спілки скульпторів міста Ченду обрала для виконання три композиції: «Сильф», «Геліос» та «Солар».

Зараз у скульптурних майстернях міста Ченду відбувається масштабування робіт, ліпка з глини у натуральну величину. Висота робіт орієнтовно 5 м. Після того, як роботи будуть завершені у глині, їх буде відлито з бронзи у ливарному цеху в Ченду. Встановлення та відкриття робіт планується на кінець 2019 року», – розповіла Ярина Сорока, координаторка та членкиня робочої групи зі співпраці з містами КНР, управління інвестицій та проектів ЛМР.

Фото: ЛМР

Leopolis.news