logo
18/04
16/04
08/04
02/04
31/03
29/03
28/03
25/03
16/03
15/03
10/03
29/02
09/02
2 ...

Сьогодні – перша річниця інтронізації глави ПЦУ Епіфанія

03-02-2020 10:371658

Сьогодні – перша річниця інтронізації глави ПЦУ Епіфанія
Фото: dt.ua

Сьогодні, 3 лютого, перша річниця інтронізації Предстоятеля Православної церкви України Блаженнійшого митрополита Епіфанія.

Про це повідомляє Укрінформ.

3 лютого 2019 року в Софії Київській, під час божественної літургії пройшла церемонія інтронізації предстоятеля автокефальної помісної Православної церкви України Епіфанія. Церемонія інтронізації завершила всі процедури, які утверджували автокефалію УПЦ.

Церемонію інтронізації провели представник Вселенського патріархату митрополит Галльський Еммануїл, колишній предстоятель УАПЦ митрополит Макарій та митрополит Вінницький Симеон.

Епіфанію піднесли ознаки предстоятельського сану: хрест підніс митрополит Черкаський та Чигиринський Іоан; панагію (невеликий образ Богоматері) – митрополит Юрій (Каліщук), який очолює Українську православну церкву в Канаді; другу панагію – митрополит Антоній (Щербан), який є предстоятелем Української православної церкви в США. Після облачення в ці церковні символи митрополит Епіфаній став повноцінним предстоятелем помісної Православної церкви України.

«Рік тому, в день 40-річчя, я отримав найвідповідальніше покликання – бути Предстоятелем автокефальної, помісної Української Православної Церкви. Минув рік. Він, дійсно, був непростим та повним різноманітних викликів і для мене як очільника помісної Православної Церкви України, і для всіх архієреїв та духовенства, для повноти Церкви, для цілого суспільства. Але з Божою допомогою ми ці виклики долаємо і рухаємося вперед, зумівши зберегти нашу єдність. Адже головне, що нас об’єднує – це бажання йти разом дорогою правди і добра, прагнення не розділяти чи відбирати, а здобувати справедливий мир і захищати те, що дане нам Господом – життя, право вибору, свободу, Батьківщину», – написав сьогодні, 3 лютого, на своїй сторінці у Facebook митрополит Епіфаній.

Leopolis.news