logo
19/04
18/04
17/04
16/04
15/04
2 ...

У Буську проведуть ретро-фестиваль «БаденіFest»

28-05-2019 16:253133

У Буську проведуть ретро-фестиваль «БаденіFest»

У неділю, 2 червня, на території палацу графа Казимира Бадені в центрі Буська відбудеться «БаденіFest».

Про це повідомляє «Буське радіо».

Зазначено, що метою такого заходу є привернення уваги до пам’ятки архітектури, яка нагально потребує проведення реставраційних робіт. Організатори також хочуть популяризувати Буськ серед туристів та передати автентичну культуру, яка панувала у Галичині в період XIX-XX ст.

На подвір’ї палацу облаштують імпровізовану сцену, де впродовж «БаденіFest» триватимуть мистецькі виступи місцевих та запрошених аматорів сцени з Жовкви та Кам’янки-Бузької. Цікавинкою заходу також будуть майстер-класи: з гончарства, ткацтва, декупажу тощо. Також організують конкурси на найкращий ретро-костюм та двійників Бадені, а для всіх охочих облаштують тематичні фотозони.

Гості свята матумуть нагоду придбати сувенірну продукцію з емблемою фесту, посмакувати їжею, яку готували в різні історичні епохи місцеві ґаздині, пивом, яке варили на графській пивоварні, переглянути ретро-фотографії та кінофільм. Офіційне відкриття – о 14:00. Родзинкою заходу стане привітання графа Казимира Бадені, який разом зі своєю сім’єю завітає на фестиваль.

Leopolis.news