logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Садовий просить Зеленського відновити українське громадянство Саакашвілі

28-05-2019 16:302249

Садовий просить Зеленського відновити українське громадянство Саакашвілі

Лідер «Самопомочі», міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до Президента України Володимира Зеленського із проханням відновити у правах Міхеїла Сакашвілі.

 

 

Про це він написав на своїй сторінці у «Facebook». 

«Неординарна постать Міхеїла Саакашвілі викликає різні емоції в українців. Для мене він – товариш, який приїхав в Україну в найважчі часи. Не напрошувався, а приїхав на запрошення української влади. Позбавлення його громадянства лише за те, що посмів піти проти Порошенка, було принизливим актом як для самого Президента, так і інституту українського громадянства.  Закликаю Президента Володимира Зеленського скасувати указ і відновити Міхо в правах».

 

Нагадаємо, 10 вересня 2017 року група осіб разом з екс-президентом Грузії Міхеілом Саакашвілі прорвались через пункт пропуску «Шегині» у Львівській області. 22 вересня суд оштрафував колишнього президента Грузії Михеіла Саакашвілі на 3,4 тис. грн за незаконний перетин кордону в «Шегинях». 12 лютого цього року Саакашвілі затримали в київському ресторані. Відтак у Державній прикордонній службі повідомили, що видворили лідера партії «Рух нових сил» Міхеіла Саакашвілі до Польщі.

Згодом він знайшов роботу у Нідерландах.

 

Leopolis.news